Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
 Sivu 1/2 [ 34 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 10:44 

Viestit: 632
Kuinka monella teistä on oma autotalli tai muutoin mahdollisuus roplata autoa säältä suojassa? Asutteko kerrostalossa, omakotitalossa vai löytyykö peräti maatila? Oletko tyytyväinen remontointitiloihisi ja työkaluihisi? Ammattitaitohan on tietenkin ylintä luokkaa... :lol: :lol: :lol:

Mulla on täällä Vantaalla iso, vanha omakotitalo, josta puuttuu sekä autotalli että -katos. Tilaa tallille olisi, mutta vanhan talon rempat menevät uusrakentamisen ohi vielä pitkään. Ennuste on, että kymmenen vuoden sisällä saan talon enemmän tai vähemmän kuntoon mutta autotalli jäänee ikuiseksi unelmaksi.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 11:30 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1490
Paikkakunta: Helsinki
Meillä OKT, jossa koko talopohjan kokoinen kellari, sisältäen myös autotallin = isoa, lämmintä tilaa olisi siis käytettävissä - vaan kun ei mahdu :oops: Tuo kellari on niin täynnään kaikenlaista krääsää ettei sinne vain yksinkertaisesti auto mahdu => pakko säilyttää ja pulata siis autotallin luiskalla, pihalla. No onneksi tuo uudehko kiesi ei juuri muuta kaipaa kuin renkaiden vaihtoja ja AdBluen sekä pissapojan täyttöjä, joten noita varten nyt tuota tallia ala raivaamaan. Vaan tuossa historiassa eräs ex. kiesi kun tartti jarruremppaa keskellä talvea, niin silloin se tila tehtiin, jotta auto saatiin räntäsateesta sisälle ja jarrut kondikseen. Eli ei toi sentään täysin ylitsepääsemätön paikka kuitenkaan ole. Vaan sattuneesta syystä on useimmiten tullut nuo ex. kiesien ropaamiset aina hoidettua jo kesällä, ennakoivasti :DCitroën Berlingo III 1.5BlueHDi 130 Shine XL -20
Dethleffs C'Go 495 QSK -16

Ex: Nissan Qashqai II 1.6dCi, Citroen C5 III 2.0HDi, Renault Grand Scenic II 2.0dCi, Renault Master 3.0dCi, Peugeot 1007 1.6, Renault Megane II 1.6, Peugeot Partner 1.9d...
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 12:28 
Käyttäjän avatar

Viestit: 7016
Paikkakunta: Eurajoki

Profiili WWW
Maatilaksi sitä kai voi sanoa. Tilaa on ropaamiselle ja vielä enemmän säilytykselle, mutta ei lämmintä. Sähköt on osassa, pääasialliseen ropauspaikkaan vedän roikan tarvittaessa.
Vehkeitä on levällään sen verran, että silloin tällöin tulee kuitenkin ropailtua ulkonakin.

Tiloihin olen sinällään tyytyväinen, mutta kyllä sitä lämmintä tilaa pitäisi jossain vaiheessa saada. Yksi iso, eristetty vanha kanala olis sellanen, että on ollut mielessä tehdä sisälle pari seinää ja lohkaista siitä lämmin kahden auton talli. Intoa jarruttaa ohut lattialaatta, pitäis piikata uuden tallin osalta pois ja tehdä paksumpi paremmalla eristyksellä. Mutta kun ei aika riitä...

Saman asian kanssa kärvistellään kuin pvalilakin, sille remppainnolle olis käyttöä vähän muuallakin kuin tallissa :)-=Citroën - Yhtä mukava kuin hyvä nojatuoli. Mutta parempi ajaa.=-
-=C5 2.0HDi 163 A Tourer '12|Dyane 4 '74|Subaru Forester 2.0D '09=-
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 12:53 
Käyttäjän avatar

Viestit: 2008
Paikkakunta: Laukaa
Asun 40-luvun pientilalla, maata n 1½ ha. Kaikki rakennukset olen purkanut tai peruskorjannut 2000-luvulla.

Tein 60m2 autotallin jota voin lämmittää lämpöpumpulla. Iso varastotila ja muutama autokatos on autojen säilytystä varten.

Sen olen huomannut että vaikka tilaa on paljon niin aina tahtoo kertyä tavaraa siten että kaikki paikat on täynnä ja ainakin 10% on nurkan takana :lol:[i]Citroen C5 2.0 hdi aut farkku -06, Bx 19 GTI aut -89, Bx 16 TZI -91 aut, Bx 19 Millesime -92 aut.
Vw K70L -72 museorek., mopedi Crescent Topper -67 museorek., Yamaha 80 Ygs-1 -71 museorek.
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 13:01 

Viestit: 1123
Paikkakunta: Jyväskylä
Tyhjä tila täyttyy. Pätee ajatuksiin ja autotalliin.

Meillä "tavallinen" yhden auton talli, jossa tosin ei ole koskaan ollutkaan tarkoitus säilyttää autoa. Se on kuitenkin lämmin ja löytyy työpöytää ja ruuvipenkkiä, joten irrallisia osia pääsee korjaamaan hyvissä olosuhteissa. Isommat remontit ulkona kivituhkaisella pihalla. Nyt tosin kun tuo P106 on koneremontissa, niin sitä teen kaverin tallissa. Kannen purin keittiön pöydällä (!) ja imuventtiilit läppäsin siinä. Pakopuoli oli sen verran likaisempi, että menin suosiolla terassille.

Joku vuosi sitten otin maasturista vaihdelaatikon+jakolaatikon pihassa irti pikkupakkasella. Se oli sinänsä ihan ok, jos ei ollut vesikeli. Turkishaalari päällä ja kunnon otsavalo. Tunnetustihan otsavalo on ulkorempoissa parempi kuin luonnonvalo. Alutalven pimeys ei siis haitannut. Itse laatikon sitten purin ja laakeroin uusiksi tallissa.Honda fr-v 2.2d -07, Peugeot 307 sw 1.6 -08, Chrysler New Yorker -73, Peugeot 106 gti -98, Tunturi Super Sport -83
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 13:13 

Viestit: 411
Pääsääntöisesti nykyään Talliosakkeessa paitsi tulityöt ulkona kun tallissa ei saa tehdä. Ja kun eukon silmä välttää niin välillä pesen likaisia osia tiskikoneessa ja poltan kuumankestomaalit kiinni keittiön uunissa... En tiedä millä energialla sitä joskus nuorena ropasi ympäri vuoden ulkona isompiakin projekteja. Nyt tuntuu etteivät hommat paljon etene vaikka on se talli. Kai sekin vaikuttaa kun on useampi auto ja kaikkea vapaa-aikaa ei voi rassata toisin kuin poikamiehenä.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 13:56 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1603
Paikkakunta: Tampere
Mieluummin tallissa.

Autojen ropaaminen kiinnostaa enemmän kuin talkkarin hommat, ja omakotitalo vaihtuikin jo viitisentoista vuotta sitten kerrostaloasumiseen ja tallipaikan vuokraamiseen. Nykyinen tallipaikka on tuolla naapurikaupungin puolella kimppaharrastetallissa. Lämpimässä hallissa on oman harrastelupaikan lisäksi heittopaikka, jossa voi tarvittaessa käydä ropaamassa käyttöpeliä. Olishan se tietysti mukavaa jos talli olisi omassa pihapiirissä, mutta toisaalta näin talli pysyy tallina, eikä muutu tarpeettoman tavaran varastoksi. :D
- Xsara Break Exclusive 2001
(ja Mini Cooper S JCW++ 2006)
- exät: Saxo SX, Xsara Exclusive, Xantia Break HDi ja pari V6 Activaa
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 14:42 

Viestit: 625
Paikkakunta: Loimaa
Vois sanoa et maalla,2 auton talli,poltettu pari kertaa,no onneksi oli vakuutus,taas hommat jatkuu,
Tosin purkuhommia joutuu tekeen osaksi pihalla.
Vielä kun sais varaston aikaseksi
Näin siis Loimaallajarmojuhani.cederlund@gmail.com
Loimaa
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 15:51 
Käyttäjän avatar

Viestit: 766
Paikkakunta: Ylivieska
Riittävän iso lämmin halli nosturilla ja lähes riittävät työkalut löytyy 20 km päästä kotoa.
Pysyy hallilla kaljottelu kohtuudessa ku autolla joutuu lähteen.
Kotona on sen verran työkaluja mitä taskuissa kulkee joten ei tuu juuri mitään tehtyä taivasalla.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 16:48 

Viestit: 903
Paikkakunta: Turku
pvalila kirjoitti:
Kuinka monella teistä on oma autotalli tai muutoin mahdollisuus roplata autoa säältä suojassa? Asutteko kerrostalossa, omakotitalossa vai löytyykö peräti maatila? Oletko tyytyväinen remontointitiloihisi ja työkaluihisi? Ammattitaitohan on tietenkin ylintä luokkaa... :lol: :lol: :lol:


Kerrostalossa aina asunut, joten luontaista tallia ei ole koskaan ollut. Mökillä taas olis tarjolla märkää nurmikkopihaa, joten siellä voi korkeintaan joskus säilyttää jotain projektiautoa tarvittaessa, mutta hyvä jos siellä saa edes tunkattua niitä ylös tarvittaessa...

Otin viime vuosikymmenen puolivälissä sitten kermaperseasenteen, että nyt kun keski-ikä on todellisuutta, niin parkkipaikalla ropaaminen saa loppua mieluummin ennen kuin itse elämä loppuu, ja hommasin kylmästi rahalla tuommoisen halliosakkeen ja sen jälkeen olenkin päässyt tekemään kaikki oman kaluston huollot ja korjaukset lämpimässä. Vain ilmastointityöt joutuu teettämään muualla. Pointtina just se, että tehdään kun huvittaa, sivistyneesti sisällä, kuivassa ja lämpimässä, eikä oteta stressiä: auto voi seistä vaikka kuukausia tallissa, jos on muuta kiirettä.

Noh, tämä tietysti tarkoitti, että piti hommata toinen auto, jolla ajaa kun toista korjataan. Sitten kun kummassakaan ei ollut korjaamista, piti hommata projektiauto... ja ja. Moottoripyöräkin mahtuu talliin ja nyt siellä on kakkosmopo purettuna nurkassa. Ei ole kerennyt harrastaa, kun on ollut muutakin korjaamista. Sitten vaimollekin tarvittiin auto... Tänä vuonna oli parhaimmillaan viisi autoa tässä taloudessa, nyt olen päässyt takaisin kolmeen, vaimon sitikka mukaan lukien.

Kieltämättä on käynyt mielessä, että isompi talli olisi niin kiva, kun voisi olla kevyttä huoltoa, raskaampaa korjaamista ja sitten projekteja varten omat nurkkauksensa, mutta kuten täälläkin on todettu, niin vapaana oleva tila täyttyy, mutta tuottavuus ei lisäänny ja tuo 45 neliötä ja 5 metriä korkeutta mahdollistaa kyllä rehellisesti sanoen kaiken, mitä tällä hetkellä tarvitsen.

Tästä voisi vielä ehkä upgreidata johonkin isoon vanhaan maataloon, jossa olisi sitä konehallia ja vanhaa navettaa pihapiiri täynnä, mutta se tarkoittaisi meidän tapauksessa sitä, että se olisi sitten koti, mökki ja talli samaan aikaan. Ihan tyytyväinen tähän palapeliin, tallille pääsee sekä kotoa että mökiltä aika lyhyessä ajassa, toisesta voi polkaista jopa ihan fillarilla.

Työkaluista en sano mitään, mutta kerran kävin katsomassa motonetin kanta-asiakassivuilla ostoshistoriaa talliajalta ja totesin, että parempi olla käymättä tutkimassa uudemman kerran. Sanottakoon, että toisin kuin luulin, niin useamman satasen isompia ostoksia on tehty harvoin, mutta suurin kokonaissaldo on kertynyt muutaman kympin käynneistä tyyliin tonkka öljyä, sitten kun samalla pari pientä työkalua, vaikka joku hylsy rikkoutuneen tilalle ja se yksi puuttuva räikkälenkki, ja aijuu break cleaneriakin pitää santsata... Noh, tallin mittakaavassa ei noihin työkaluihin ole niin paljon rahaa mennyt, mutta kun ennen työkalut mahtuivat yhteen korkeaan työkalupakkiin ja nyt niitä on sen verran, mitä on korjaillessa tarvinnut ja talliin mahtuu, niin eihän se ilmaista ole. Mutta työkaluthan on eliniäksi, vai miten se nyt meni? Harvemmin sitä on enää viime vuosina joutunut ostamaan kuin korkeintaan satunnaisesti yksittäisiä työkaluja.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 19:27 

Viestit: 411
Onkos kenelläkään juolahtanut mieleen mitä rassata jos jonain päivänä ei polttomoottoriautoja saakaan korjailla (otetaan käyttöön esim. Sveitsissä ja joissakin muissa Euroopan maissa jo nyt voimassa olevat tiukat säännöt tai älyttömän kovat verot itse korjailulle ja autojen rakentelulle, tietysti suomalaisen virkamiehen ehdottomuudella)? Itsellä on muutama juttu joita tekisi mieli näpertää jos aikaa olisi:
-Moottoriveneet
-Vanhat mopedit
-Vanhat traktorit
-Maamoottorit
-Cruiser-fillarit


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 20:57 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1856
Kansakoulussa korpikuusten varjossa asutaan ja moporemontit tehdään parkkiksella tai puusuulissa. Molemmissa hiekkalattia johon asetellaan strategiseen kohtaan puukuitulevy tai vaneri, ettei mutterit huku santaan. :D

Autoja en ole jaksanut rempata tai ropailla enää pitkään aikaan, ajan mieluummin. Renkaat kyllä vaihdan itse käyttiksiin, ihan mielelläni oikeastaan ja se hoituu tuossa parkkiksella.

Autotalli... hmm... mikä se on? Olishan sellainen kiva, mielellään nosturilla sekä lattiakaivolla ja -lämmityksellä. :lol:__________________________________________________________________
Ihmisen tulisi olla inhimillinen.
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 21:29 

Viestit: 986
Paikkakunta: Vihti

Profiili WWW
Taivasalla niin sanotussa Pohjolan liikenteen tallissa, taivas on kattona ja pensaat ja puut seininä. Välillä tulee oikeasti tunne , että mä oon jo liian vanha näihin ropaushommiin, mutta eihän koira karvoistaan eroon pääse.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 22:31 

Viestit: 1330
Paikkakunta: Porvoo
Rintamamiestalo+reilu 50m2 kahden auton talli.Tosin kiinteistövälittäjä aikoinaan taloa ostettaessa valehteli tallin olevan eristetty..No,seinät onkin,mutta ei yläpohja.Joten puhallusvillaa jossain vaiheessa?Eipä toisaalta hirveästi ole tullut tuolla tehtyä,kun voin ajaa työpaikalle(Autokorjaamo) Vaikka keskellä yötä korjaamaan autoja.
Suurin ongelma autotalleissa ei muuten ole se eristys tai lämmitys..Vaan korkeus,tai pikemminkin sen puute jotta saisi auton riittävän ylös."A government that is big enough to give you everything you need..Is big enough to take everything you have"
Gerald.R.Ford
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 25.11.2021 23:45 

Viestit: 632
Northstar kirjoitti:
Rintamamiestalo+reilu 50m2 kahden auton talli.Tosin kiinteistövälittäjä aikoinaan taloa ostettaessa valehteli tallin olevan eristetty..No,seinät onkin,mutta ei yläpohja.Joten puhallusvillaa jossain vaiheessa?Eipä toisaalta hirveästi ole tullut tuolla tehtyä,kun voin ajaa työpaikalle(Autokorjaamo) Vaikka keskellä yötä korjaamaan autoja.
Suurin ongelma autotalleissa ei muuten ole se eristys tai lämmitys..Vaan korkeus,tai pikemminkin sen puute jotta saisi auton riittävän ylös.


Northstar, pitää vain harrastaa riittävän nopeita (=matalia) autoja...


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 00:23 

Viestit: 1330
Paikkakunta: Porvoo
pvalila kirjoitti:
Northstar kirjoitti:
Rintamamiestalo+reilu 50m2 kahden auton talli.Tosin kiinteistövälittäjä aikoinaan taloa ostettaessa valehteli tallin olevan eristetty..No,seinät onkin,mutta ei yläpohja.Joten puhallusvillaa jossain vaiheessa?Eipä toisaalta hirveästi ole tullut tuolla tehtyä,kun voin ajaa työpaikalle(Autokorjaamo) Vaikka keskellä yötä korjaamaan autoja.
Suurin ongelma autotalleissa ei muuten ole se eristys tai lämmitys..Vaan korkeus,tai pikemminkin sen puute jotta saisi auton riittävän ylös.


Northstar, pitää vain harrastaa riittävän nopeita (=matalia) autoja...

:D :D :D"A government that is big enough to give you everything you need..Is big enough to take everything you have"
Gerald.R.Ford
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 01:57 

Viestit: 4019
Paikkakunta: Lahti
30m2 lämmin talli + autokatos käyttöautolle, tekomotivaatio tuppaa vaan olemaan välillä kateissa kun viimeinkin on tilat missä jotain voi tehdäkin niin ei viitsi.

Auton kokoisen tilan olen pyrkinyt pitämään tallissa aina, yks ikuisuusprojekti on muualla latosäilytyksessä.

Lainaa:
Onkos kenelläkään juolahtanut mieleen mitä rassata jos jonain päivänä ei polttomoottoriautoja saakaan korjailla


Teen lentokoneen, mallia Päätalo :mrgreen:Kunniajäsen ;) BX 1.9 GTi A -91 1/2 BX 1.6 GTi -91
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 02:30 

Viestit: 632
Xari kirjoitti:
30m2 lämmin talli + autokatos käyttöautolle, tekomotivaatio tuppaa vaan olemaan välillä kateissa kun viimeinkin on tilat missä jotain voi tehdäkin niin ei viitsi.

Auton kokoisen tilan olen pyrkinyt pitämään tallissa aina, yks ikuisuusprojekti on muualla latosäilytyksessä.

Lainaa:
Onkos kenelläkään juolahtanut mieleen mitä rassata jos jonain päivänä ei polttomoottoriautoja saakaan korjailla


Teen lentokoneen, mallia Päätalo :mrgreen:


Musta tuntuu, että tulevaisuudessa yksi ja toinen luvaton kotiasentaja tulee löytymään sähköautonsa akun vierestä kuolleena. Akuista tehdään vaikeita avata ja ukot saavat ne silti auki.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 03:14 

Viestit: 244
Paikkakunta: Nakkila
Okt Nakkilan perämettissä,pihatalli ja lämmin talli ja kun ei oo naisimmeistä kotkottamas,ni Kawa viettää talvensa yhdesssä huoneessa :lol: :lol:Iso mies ja pienet sitruunat.
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 11:36 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1603
Paikkakunta: Tampere
Säxä77 kirjoitti:
Onkos kenelläkään juolahtanut mieleen mitä rassata jos jonain päivänä ei polttomoottoriautoja saakaan korjailla (otetaan käyttöön esim. Sveitsissä ja joissakin muissa Euroopan maissa jo nyt voimassa olevat tiukat säännöt tai älyttömän kovat verot itse korjailulle ja autojen rakentelulle, tietysti suomalaisen virkamiehen ehdottomuudella)? Itsellä on muutama juttu joita tekisi mieli näpertää jos aikaa olisi:
-Moottoriveneet
-Vanhat mopedit
-Vanhat traktorit
-Maamoottorit
-Cruiser-fillarit


Kyllä se itsellä varmaan olis paluu fillareiden pariin jos mäntämoottorin rassauksesta pistettäisiin linnaan. Yksi automaattivaihteinen cruiseri löytyy jo. Noiden sähköistäminen kiinnostelee myös.

Japaniassa ollaan muuten kovasti jatkamassa mäntämoottorin valtakautta. Siellä ei sähköautolobbarit kai ole onnistuneet yhtä hyvin kuin EU:ssa.

https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/ope ... teishanke/
- Xsara Break Exclusive 2001
(ja Mini Cooper S JCW++ 2006)
- exät: Saxo SX, Xsara Exclusive, Xantia Break HDi ja pari V6 Activaa
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 17:02 

Viestit: 1330
Paikkakunta: Porvoo
pvalila kirjoitti:
Xari kirjoitti:
30m2 lämmin talli + autokatos käyttöautolle, tekomotivaatio tuppaa vaan olemaan välillä kateissa kun viimeinkin on tilat missä jotain voi tehdäkin niin ei viitsi.

Auton kokoisen tilan olen pyrkinyt pitämään tallissa aina, yks ikuisuusprojekti on muualla latosäilytyksessä.

Lainaa:
Onkos kenelläkään juolahtanut mieleen mitä rassata jos jonain päivänä ei polttomoottoriautoja saakaan korjailla


Teen lentokoneen, mallia Päätalo :mrgreen:


Musta tuntuu, että tulevaisuudessa yksi ja toinen luvaton kotiasentaja tulee löytymään sähköautonsa akun vierestä kuolleena. Akuista tehdään vaikeita avata ja ukot saavat ne silti auki.

Tarkoitatko että käy samoin kuin sähkön "alkuaikoina",kun ihmisiä kuoli koteihinsa kun eivät ymmärtäneet sähköistä mitään :D
Eli historia toistaa jälleen itseään...
https://youtu.be/dr1IAfl0_TM
Tuota esittelijää katsoo ihan mielellään.."A government that is big enough to give you everything you need..Is big enough to take everything you have"
Gerald.R.Ford
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 19:26 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1470
Paikkakunta: The City of Häijää
Maaseudulla asustellaan vanhalla maatilalla. Talon 70-luvulla rakennetussa "hienossa" lisäsiivessä on yhden auton mentävä autotalli joka olikin aikaisemmin ainoa lämmin paikka ropata autoa. Jokunen vuosi sitten rakennettiin 10x20m kokoinen halli josta 120 neliötä on lämmintä tallia ja toinen pääty avoinainen suuli tai autokatos. Tallissa on nosturi ja sisäkorkeus 4½m. Muiden kuin "aktiivisesti" työn alla olevien ajoneuvojen ja niiden osien säilytykseen on vanha navetta. Alakertaan menee irtotavaraa ja vintille noin 13 autoa. Lienee tarpeetonta mainita että paikka tuppaa olemaan ovea myöten täynnä... Silti tuntuu että laiskuus ja mukavuudenhalu on lisääntynyt eikä varsinaisesti saa yhtään enempää aikaiseksi vaikka tilaa onkin. Paletti jotenkin leviää eikä enää tiedä mihin pitäisi keskittyä eli sikäli laajojen tilojen ihannointi runsaiden ja monipuolisten aikaansaannosten mahdollistajana saattaa perustua osin harhakuvitelmille :DDS 21 Pallas 1966, Xsara 1.8 Break 1998, C6 3.0 Exclusive 2006
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 19:28 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1856
jotunen kirjoitti:
Kawa viettää talvensa yhdesssä huoneessa


Mulla asui Ducati kans talvet sisällä. Tulevassa olohuoneessa eli entinen liikuntasali eli nykyinen taloremppaverstas/varasto. Wingin olin ajattellut sinne kans parkkeera tatalveksi, mutta en jaksanut rakentaa riittävästi ramppia kuistille jotta olisin uskaltanut yrittää ajaa sisään. Vaikka siinä matala painopiste onkin ja muutenkin helppo käsitellä niin rajansa kaikella. Aika laimeeta harrastamista. :lol:__________________________________________________________________
Ihmisen tulisi olla inhimillinen.
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 22:05 
Käyttäjän avatar

Viestit: 766
Paikkakunta: Ylivieska
Hessu kirjoitti:
. Paletti jotenkin leviää eikä enää tiedä mihin pitäisi keskittyä eli sikäli laajojen tilojen ihannointi runsaiden ja monipuolisten aikaansaannosten mahdollistajana saattaa perustua osin harhakuvitelmille :D


Allekirjoitan.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Remppaatko tallissa vai taivasalla?
ViestiLähetetty: 26.11.2021 22:54 
Käyttäjän avatar

Viestit: 7016
Paikkakunta: Eurajoki

Profiili WWW
Mustis kirjoitti:
Hessu kirjoitti:
. Paletti jotenkin leviää eikä enää tiedä mihin pitäisi keskittyä eli sikäli laajojen tilojen ihannointi runsaiden ja monipuolisten aikaansaannosten mahdollistajana saattaa perustua osin harhakuvitelmille :D


Allekirjoitan.

Kuin myös :lol:-=Citroën - Yhtä mukava kuin hyvä nojatuoli. Mutta parempi ajaa.=-
-=C5 2.0HDi 163 A Tourer '12|Dyane 4 '74|Subaru Forester 2.0D '09=-
Poissa
   
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/2 [ 34 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää: