Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




 Sivu 2/2 [ 43 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 26.02.2013 23:34 
Käyttäjän avatar

Viestit: 941
Paikkakunta: vihti
Turbomakkara on niinkin vanha juttu, että vuonna 1968 olin apumiehenä aurausautossa Scania 110.
Yöllä yleensä työ suoritettiin, ja makkarat laitettiin pakettiin pakosarjan päälle lämpiämään.
Se on varmaan ainoa työ, jota ei siirretä kustannussyistä Espanjaan. ;)


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 27.02.2013 01:29 
2cvkimmo kirjoitti:
...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ? :roll:

Ei ole Mieleä, meillä on Strömberg, mutta olikohan tämä Boulangerin mieleen
Pommes de terre boulanger eli leipurin perunat
- kilo perunoita
- pari kolme sipulia
- voita tai/ja oliiviöljyä
- puoli litraa lihalientä
- suolaa, mustapippuria
Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, kuori sipulit ja leikkele suikaleiksi. Ruskista perunat ja sipulit voissa/öljyssä, mausta ja nostele kerroksittain uunivuokaan. Liemi joukkoon ja uuniin, n. kolme varttia ja 175° C.


   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 27.02.2013 02:26 
Käyttäjän avatar

Viestit: 5854
Paikkakunta: Tuusula
jaakkovaakko kirjoitti:
kaselin kirjoitti:
TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO

Käviskö hauen tilalle joku kala?


Hauestakin saa hyvää.
Ellei tykkää, voi käyttää vaikka sikalaa :lol:


Sikakala on ihan mahdottoman hyvää. Itse laitan kesällä virvelöityä haukea näin: Hauki perattuna vuokaan ja voita ja tilliä pekonin kanssa väliin ja toki sopivan paljon suolaa.

Hauki ON kuiva kala, siinä ei ole juuri rasvaa ja siksi pekoni on mahtava mauste läskeineen. Kannattaa kokeilla.

Tämäkin oli hyvää :lol:
http://s638.beta.photobucket.com/user/C ... o.mp4.html



Honda Valkyrie F6C, Plymouth Fury Custom Suburban ja Pontiac Firebird Trans Am.
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 27.02.2013 13:00 
Cikatti kirjoitti:
Hauki ON kuiva kala, siinä ei ole juuri rasvaa ja siksi pekoni on mahtava mauste läskeineen. Kannattaa kokeilla.

Totta kyllä ja toi pekoni on hyvä idis, mutta toisaalta se vähärasvaisuus tekee siitä terveellisen. Hauki on hyvä ja perinteinen ruokakala Suomessa. Väärä käsittelytapa tärvelee sen, kalan limaa ei saisi päästää pilaamaan lihan makua. Joitakin voi häiritä hauen ruokavalio, sehän syö kaiken mitä eteen tulee, vesirotat, käärmeet ja ihmiset, no pääasiassa kuitenkin kalaa.
Ahvenanmaalainen valmistustapa tapa, yksi niistä.
Perataan kala selkäruodon puolelta, huuhdotaan hyvin, merisuolaa sisäpuolelle.
keitetään riisiä, freesataan sieniä voissa, sekoitetaan keskenään, maustetaan suolalla ja pippurilla
soosi lapioidaan kalan sisään ja aukko sidotaan vaikka tikuilla kiinni
voisulaa ja korppujauhoja kalan pintaan ja vuokaan
uuni (merkillä ei väliä) 225°C aika kalan koosta vähän riippuen ehkä reilu puoli tuntia (1-1,5 kg hauki), voi valella välillä omalla liemellään.


   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 27.02.2013 13:11 
Käyttäjän avatar

Viestit: 432
Paikkakunta: Eurajoki
Hauki on parhaimmillan kalapullana

perattu hauki 2 krt lihamyllystä läpi, pikkasen (80 %) sianlihaa lisäksi.
Ja eikun pullia veivaamaan :D



Se että minä olen väärässä ei tarkoita että sinä olisit oikeassa.
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 27.02.2013 15:48 
Käyttäjän avatar

Viestit: 317
Reseptit on todellakin suuntaa antavia, jos niitä ylipäätään käytetää... Yleesä katon mitä kaapista lötyy (kesäisin tarkistan myös kasvimaan tarjonnan) ja alan mättämään tarpeita kasaan. Tässä yksi lopputulos:

- Perunoita (vähemmän jauhoisista tulee minun makuun parempaa)
- Porkkanoita
- Sipulia
- Tomaattia
- Kurkkua
- Tuoretta/kuivattua persiliaa (myös muita yrttejä voi laittaa maun mukaan)
- Vapaan valinnan mukaan hiukan muitakin juureksia esim. lanttua, selleriä, palsternakkaa.. (ei ole pakko laittaa näitä)
- Lohikuutioita/suikaleita (voi korvata halutessaan maun mukaan millä tahansa kalalla, lihalla, kanalla)
- Sinihomejuustoa
- Mustapekkaa
- Suolaa
- Vettä

Paloitellaan ainekset ja ladotaan epämääräisessä järjestyksessä pataan mausteineen päivineen. Vettä pohjalle. Kansi päälle ja uuniin miedolle lämmölle. Valmista, kun raaka-aineet on pehmeitä. Bon Appétit



"Normaalia, mutta ei tämän ikäiselle..."
Onko millään enää mitään väliä?
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 27.02.2013 16:31 

Viestit: 923
Paikkakunta: Etelä-Savo
Alkupalaksi suolakeksiä, melkein mitä vain ja mielellään eri makuisia. Päälle siivu vuohenjuustoa ja sen päälle pieni määrä puolukkahilloa. Juomaksi mitä tykkää ja tämän jälkeen sitten listasta joku sopiva ruoka viinin kanssa.



Muista hymyillä, Pete 040-7334478
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 27.02.2013 16:39 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1114
Tämmöstä hunajakanaa on tehty:

kanasuikaleita
pikkuporkkanoita
maissia
banaania
kermaa

Kypsennä kanat pannulla, lisää jäiset pikkuporkkanat. Anna hautua 5 min kannen alla. Mausta curryllä, sitruunapippurilla ja suolalla. Lisää pakastemaissit ja banaaniviipaleet sekä kerma. Anna hautua kannen alla parahultaisella tulella kotvasen aikaa (sisäinen insinöörini raivostuu tällaisista epämääräisyyksistä :evil: ). Tarkista mausteiden määrä ja tarjoile riisin kera.

Tää on siitä hyvä eväs että on nopea tehdä ja jos jääpi yli, kannattaa sotkea yli jäävän riisin sekaan ja ottaa seuraavana päivänä vaikka töihin. Ei säikähdä pakastustakaan. Hyvä ruoka jos ruokailijat eivät säikähdä mausteista mutta makeaa makua.

Edittiä. Kun nuita kalaruokia on käpistelty tässä ketjussa, niin kokeilkaas joskus (kirjo)lohta ja banaania esim. vartaissa. Yllättävän suun mukainen yhdistelmä.



C4 e-HDi 115 Premium ETG6 -15, Dyane -68 (ikurojekti), Mitsu Outlander PHEV 2016
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 28.02.2013 00:00 
Käyttäjän avatar

Viestit: 4073
Paikkakunta: Eteläkärki
Runebergin makkara:
http://iskakokkaa.blogspot.fi/2011/01/m ... ortut.html

Snapsilasit saa myös koverrettua näppärästi samaisesta vihanneksesta.



"Pitäähän miehellä leluja olla..."
C5 2.0 HDi -11, Seat León eHybrid -21
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 28.02.2013 09:34 

Viestit: 909
^KARI^ kirjoitti:
2cvkimmo kirjoitti:
...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ? :roll:

Ei ole Mieleä, meillä on Strömberg, mutta olikohan tämä Boulangerin mieleen
Pommes de terre boulanger eli leipurin perunat
- kilo perunoita
- pari kolme sipulia
- voita tai/ja oliiviöljyä
- puoli litraa lihalientä
- suolaa, mustapippuria
Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, kuori sipulit ja leikkele suikaleiksi. Ruskista perunat ja sipulit voissa/öljyssä, mausta ja nostele kerroksittain uunivuokaan. Liemi joukkoon ja uuniin, n. kolme varttia ja 175° C.


Vaihtamalla sipulit ja mustapippurin valkosipuliin, saa hyvät kermattomat valkosipuliperunat.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 28.02.2013 09:44 

Viestit: 3655
Kovin valkosipulille löyhkääviä juttuja... :shock: no se on onneksi helppo jättää pois samoin kuin homeinen juusto!


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 28.02.2013 10:34 
Käyttäjän avatar

Viestit: 4073
Paikkakunta: Eteläkärki
Tästä sitä valkosipulia on vähän vaikea jättää pois:

Marinoidut valkosipulit
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... kosipulit/



"Pitäähän miehellä leluja olla..."
C5 2.0 HDi -11, Seat León eHybrid -21
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 02.05.2013 14:43 

Viestit: 725
Ranskalaisia herkkuja tänään alkaen:
http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi ... /23437.htm

Mm. Ranskalainen salamitanko on aivan uskomattoman hyvää!


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 23.04.2015 18:37 

Viestit: 1496
Onpahan tälläinenkin viestiketju patongissa! No mitäpä täällä ei olisi :D .
Asiaan:
Oma helppo suosikkini sopii aamiaiseksi, lounaaksi, päivälliseksi, illalliseksi ja kaikkien noiden väliin:

Pannu kuumaksi ja kuumalle pannulle öljyä (ei LHM) tai voita.
Neljä kananmunaa rikki ja sekaan 2 rkl kermaa ja 2 rkl vettä. Sitten vähän suolaa ja valkopippuria. Em. setti pannulle paistumaan. Kun tuo on valmis, niin sitten muutama siivu pekonia lisukkeeksi. Ja mitä tästä sitten tuli? Tämä:
Kuva

Huomatkaa ruokaympyräsuosituksen mukainen määrä "salaattia". :lol: Jos haluaa enemmän pekonia, niin tuon "salaatin" voi jättää pois tilaa lautaselta viemästä. Sitäpaitsi tuossa melonin viipaloimisessa on aika iso työ. Juomaksi sitten jotain mikä vie janon pois. Voi ottaa useammankin kuin yhden, jos ei autoile heti perään. Aikamoista prestigeä tämä! ;)


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 23.04.2015 20:35 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1687
Paikkakunta: Helsinki
Mä niin innostuin, kun näin ketjun otsikon.
Mutta ei, täällähän puhutaankin safkasta. :D



-05 Citroen C5 2.0i 16V Break Aut
-89 C25 Matkailuvehje
-82 MB 500SEC
-92 MB SL500
-63 VW Karmann Ghia
-97 Honda VF 750 Magna

Entiset
-98 Citroen Xantia 2.0i 16V Break Aut
-93 Citroën Xantia 2.0i VSX Aut
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 24.04.2015 07:56 

Viestit: 509
Paikkakunta: NAKKILA
Silakan ystäville helppo huikopala neljälle juhlijalle:
8 reilunkokoista perunaa
40 suolasilakkaa
4 sipulia
voita kolesterolitilanteen mukaan
Silakat perataan ja liotetaan kylmässä vedessä n.1 tunti, vettä kerran vaihtaen. Perunat pestään hyvin ja pätkäistään
keskeltä poikki, ei kuorita. 10 minuuttia ennen perunoiden kypsymistä silakat laitetaan perunoiden päälle kattilaan kiehumaan.
Kastike:
Sipulit pilkotaan pieniksi kuutioiksi, lisätään kattilaan voin ja veden joukkoon hiljalleen kiehumaan noin tunniksi.
Ruokajuomaksi jotain käden ulottuvilla olevaa, janotilanteen mukaan.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 24.04.2015 08:27 

Viestit: 555
Paikkakunta: potsLojo
Respa se tämäkin on, kesäjuomaa grillailun lomaan :-D

3 litraa Mosel valkoviiniä, (Sopivasti jäähdytettynä).
3 litraa Spritea (jääkaappi kylmää).
Sitruuna mehua
Hedelmä coctail hedelmiä (Halutessasi voit lisätä appelsiinia ja omenaa).

Sekoitus: (1,5 l kannuun)
- Laita kannuun pohjalle sitruuna mehua niin että pohja peittyy.
- Laske viiniä päälle hieman yli puolenvälin.
- Lisää hedelmät, n. 1/3 purkki, (halutessasi voit lisätä appelsiinia ja/tai omenaa).
- Täytä loppuosa Spritella.

Ai niin, jäillekkin voi jättää vähän tilaa :)



Ajelussa: Citroën C6 Exclusive 2.7 Hdi -06
Exiä: 2x Bx, Xantia, Xsara, C5 break, -02 ja -03, 2x ID20 vm. -70 ja DS21 M5 vm. -75
Kortin saamisesta lähtien sitikalla menty ja ehkä jo aikasemminkin....
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: Reseptiketju
ViestiLähetetty: 24.04.2015 09:46 

Viestit: 884
Paikkakunta: Naantali
Nopea retiisisalaatti.

1.Kulhollinen salaattia.
2.Mukillinen retiisejä(saa pilkkoa myös)
3.Päälle ranskankermaa.

Varautukaa kehuihin.


Poissa
   
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 2/2 [ 43 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää: