|
Kirjoittaja |
Viesti |
sahtivaari
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 23:34 |
Viestit: 941 Paikkakunta: vihti
|
Turbomakkara on niinkin vanha juttu, että vuonna 1968 olin apumiehenä aurausautossa Scania 110. Yöllä yleensä työ suoritettiin, ja makkarat laitettiin pakettiin pakosarjan päälle lämpiämään. Se on varmaan ainoa työ, jota ei siirretä kustannussyistä Espanjaan. 
|
|
|
|
 |
^KARI^
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 27.02.2013 01:29 |
|
2cvkimmo kirjoitti: ...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ?  Ei ole Mieleä, meillä on Strömberg, mutta olikohan tämä Boulangerin mieleen Pommes de terre boulanger eli leipurin perunat - kilo perunoita - pari kolme sipulia - voita tai/ja oliiviöljyä - puoli litraa lihalientä - suolaa, mustapippuria Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, kuori sipulit ja leikkele suikaleiksi. Ruskista perunat ja sipulit voissa/öljyssä, mausta ja nostele kerroksittain uunivuokaan. Liemi joukkoon ja uuniin, n. kolme varttia ja 175° C.
|
|
|
|
 |
Cikatti
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 27.02.2013 02:26 |
Viestit: 5854 Paikkakunta: Tuusula
|
jaakkovaakko kirjoitti: kaselin kirjoitti: TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO
Käviskö hauen tilalle joku kala? Hauestakin saa hyvää. Ellei tykkää, voi käyttää vaikka sikalaa  Sikakala on ihan mahdottoman hyvää. Itse laitan kesällä virvelöityä haukea näin: Hauki perattuna vuokaan ja voita ja tilliä pekonin kanssa väliin ja toki sopivan paljon suolaa. Hauki ON kuiva kala, siinä ei ole juuri rasvaa ja siksi pekoni on mahtava mauste läskeineen. Kannattaa kokeilla. Tämäkin oli hyvää http://s638.beta.photobucket.com/user/C ... o.mp4.html
Honda Valkyrie F6C, Plymouth Fury Custom Suburban ja Pontiac Firebird Trans Am.
|
|
|
|
 |
^KARI^
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 27.02.2013 13:00 |
|
Cikatti kirjoitti: Hauki ON kuiva kala, siinä ei ole juuri rasvaa ja siksi pekoni on mahtava mauste läskeineen. Kannattaa kokeilla. Totta kyllä ja toi pekoni on hyvä idis, mutta toisaalta se vähärasvaisuus tekee siitä terveellisen. Hauki on hyvä ja perinteinen ruokakala Suomessa. Väärä käsittelytapa tärvelee sen, kalan limaa ei saisi päästää pilaamaan lihan makua. Joitakin voi häiritä hauen ruokavalio, sehän syö kaiken mitä eteen tulee, vesirotat, käärmeet ja ihmiset, no pääasiassa kuitenkin kalaa. Ahvenanmaalainen valmistustapa tapa, yksi niistä. Perataan kala selkäruodon puolelta, huuhdotaan hyvin, merisuolaa sisäpuolelle. keitetään riisiä, freesataan sieniä voissa, sekoitetaan keskenään, maustetaan suolalla ja pippurilla soosi lapioidaan kalan sisään ja aukko sidotaan vaikka tikuilla kiinni voisulaa ja korppujauhoja kalan pintaan ja vuokaan uuni (merkillä ei väliä) 225°C aika kalan koosta vähän riippuen ehkä reilu puoli tuntia (1-1,5 kg hauki), voi valella välillä omalla liemellään.
|
|
|
|
 |
Teme
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 27.02.2013 13:11 |
Viestit: 432 Paikkakunta: Eurajoki
|
Hauki on parhaimmillan kalapullana perattu hauki 2 krt lihamyllystä läpi, pikkasen (80 %) sianlihaa lisäksi. Ja eikun pullia veivaamaan 
Se että minä olen väärässä ei tarkoita että sinä olisit oikeassa.
|
|
|
|
 |
Jehudi
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 27.02.2013 15:48 |
Viestit: 317
|
Reseptit on todellakin suuntaa antavia, jos niitä ylipäätään käytetää... Yleesä katon mitä kaapista lötyy (kesäisin tarkistan myös kasvimaan tarjonnan) ja alan mättämään tarpeita kasaan. Tässä yksi lopputulos:
- Perunoita (vähemmän jauhoisista tulee minun makuun parempaa) - Porkkanoita - Sipulia - Tomaattia - Kurkkua - Tuoretta/kuivattua persiliaa (myös muita yrttejä voi laittaa maun mukaan) - Vapaan valinnan mukaan hiukan muitakin juureksia esim. lanttua, selleriä, palsternakkaa.. (ei ole pakko laittaa näitä) - Lohikuutioita/suikaleita (voi korvata halutessaan maun mukaan millä tahansa kalalla, lihalla, kanalla) - Sinihomejuustoa - Mustapekkaa - Suolaa - Vettä
Paloitellaan ainekset ja ladotaan epämääräisessä järjestyksessä pataan mausteineen päivineen. Vettä pohjalle. Kansi päälle ja uuniin miedolle lämmölle. Valmista, kun raaka-aineet on pehmeitä. Bon Appétit
"Normaalia, mutta ei tämän ikäiselle..." Onko millään enää mitään väliä?
|
|
|
|
 |
Pete H
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 27.02.2013 16:31 |
Viestit: 923 Paikkakunta: Etelä-Savo
|
Alkupalaksi suolakeksiä, melkein mitä vain ja mielellään eri makuisia. Päälle siivu vuohenjuustoa ja sen päälle pieni määrä puolukkahilloa. Juomaksi mitä tykkää ja tämän jälkeen sitten listasta joku sopiva ruoka viinin kanssa.
Muista hymyillä, Pete 040-7334478
|
|
|
|
 |
sitikkaporo
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 27.02.2013 16:39 |
Viestit: 1114
|
Tämmöstä hunajakanaa on tehty: kanasuikaleita pikkuporkkanoita maissia banaania kermaa Kypsennä kanat pannulla, lisää jäiset pikkuporkkanat. Anna hautua 5 min kannen alla. Mausta curryllä, sitruunapippurilla ja suolalla. Lisää pakastemaissit ja banaaniviipaleet sekä kerma. Anna hautua kannen alla parahultaisella tulella kotvasen aikaa (sisäinen insinöörini raivostuu tällaisista epämääräisyyksistä  ). Tarkista mausteiden määrä ja tarjoile riisin kera. Tää on siitä hyvä eväs että on nopea tehdä ja jos jääpi yli, kannattaa sotkea yli jäävän riisin sekaan ja ottaa seuraavana päivänä vaikka töihin. Ei säikähdä pakastustakaan. Hyvä ruoka jos ruokailijat eivät säikähdä mausteista mutta makeaa makua. Edittiä. Kun nuita kalaruokia on käpistelty tässä ketjussa, niin kokeilkaas joskus (kirjo)lohta ja banaania esim. vartaissa. Yllättävän suun mukainen yhdistelmä.
C4 e-HDi 115 Premium ETG6 -15, Dyane -68 (ikurojekti), Mitsu Outlander PHEV 2016
|
|
|
|
 |
svc
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 28.02.2013 00:00 |
Viestit: 4073 Paikkakunta: Eteläkärki
|
|
|
|
 |
Pasis
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 28.02.2013 09:34 |
Viestit: 909
|
^KARI^ kirjoitti: 2cvkimmo kirjoitti: ...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ?  Ei ole Mieleä, meillä on Strömberg, mutta olikohan tämä Boulangerin mieleen Pommes de terre boulanger eli leipurin perunat - kilo perunoita - pari kolme sipulia - voita tai/ja oliiviöljyä - puoli litraa lihalientä - suolaa, mustapippuria Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, kuori sipulit ja leikkele suikaleiksi. Ruskista perunat ja sipulit voissa/öljyssä, mausta ja nostele kerroksittain uunivuokaan. Liemi joukkoon ja uuniin, n. kolme varttia ja 175° C. Vaihtamalla sipulit ja mustapippurin valkosipuliin, saa hyvät kermattomat valkosipuliperunat.
|
|
|
|
 |
Lemon
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 28.02.2013 09:44 |
Viestit: 3655
|
Kovin valkosipulille löyhkääviä juttuja...  no se on onneksi helppo jättää pois samoin kuin homeinen juusto!
|
|
|
|
 |
svc
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 28.02.2013 10:34 |
Viestit: 4073 Paikkakunta: Eteläkärki
|
|
|
|
 |
Janne L
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 02.05.2013 14:43 |
Viestit: 725
|
|
|
|
 |
Lauri
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 23.04.2015 18:37 |
Viestit: 1496
|
Onpahan tälläinenkin viestiketju patongissa! No mitäpä täällä ei olisi  . Asiaan: Oma helppo suosikkini sopii aamiaiseksi, lounaaksi, päivälliseksi, illalliseksi ja kaikkien noiden väliin: Pannu kuumaksi ja kuumalle pannulle öljyä (ei LHM) tai voita. Neljä kananmunaa rikki ja sekaan 2 rkl kermaa ja 2 rkl vettä. Sitten vähän suolaa ja valkopippuria. Em. setti pannulle paistumaan. Kun tuo on valmis, niin sitten muutama siivu pekonia lisukkeeksi. Ja mitä tästä sitten tuli? Tämä:  Huomatkaa ruokaympyräsuosituksen mukainen määrä "salaattia".  Jos haluaa enemmän pekonia, niin tuon "salaatin" voi jättää pois tilaa lautaselta viemästä. Sitäpaitsi tuossa melonin viipaloimisessa on aika iso työ. Juomaksi sitten jotain mikä vie janon pois. Voi ottaa useammankin kuin yhden, jos ei autoile heti perään. Aikamoista prestigeä tämä! 
|
|
|
|
 |
Harri126
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 23.04.2015 20:35 |
Viestit: 1687 Paikkakunta: Helsinki
|
Mä niin innostuin, kun näin ketjun otsikon. Mutta ei, täällähän puhutaankin safkasta. 
-05 Citroen C5 2.0i 16V Break Aut -89 C25 Matkailuvehje -82 MB 500SEC -92 MB SL500 -63 VW Karmann Ghia -97 Honda VF 750 Magna
Entiset -98 Citroen Xantia 2.0i 16V Break Aut -93 Citroën Xantia 2.0i VSX Aut
|
|
|
|
 |
xanpoke
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 24.04.2015 07:56 |
Viestit: 509 Paikkakunta: NAKKILA
|
Silakan ystäville helppo huikopala neljälle juhlijalle: 8 reilunkokoista perunaa 40 suolasilakkaa 4 sipulia voita kolesterolitilanteen mukaan Silakat perataan ja liotetaan kylmässä vedessä n.1 tunti, vettä kerran vaihtaen. Perunat pestään hyvin ja pätkäistään keskeltä poikki, ei kuorita. 10 minuuttia ennen perunoiden kypsymistä silakat laitetaan perunoiden päälle kattilaan kiehumaan. Kastike: Sipulit pilkotaan pieniksi kuutioiksi, lisätään kattilaan voin ja veden joukkoon hiljalleen kiehumaan noin tunniksi. Ruokajuomaksi jotain käden ulottuvilla olevaa, janotilanteen mukaan.
|
|
|
|
 |
Dsharrastelija
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 24.04.2015 08:27 |
Viestit: 555 Paikkakunta: potsLojo
|
Respa se tämäkin on, kesäjuomaa grillailun lomaan  3 litraa Mosel valkoviiniä, (Sopivasti jäähdytettynä). 3 litraa Spritea (jääkaappi kylmää). Sitruuna mehua Hedelmä coctail hedelmiä (Halutessasi voit lisätä appelsiinia ja omenaa). Sekoitus: (1,5 l kannuun) - Laita kannuun pohjalle sitruuna mehua niin että pohja peittyy. - Laske viiniä päälle hieman yli puolenvälin. - Lisää hedelmät, n. 1/3 purkki, (halutessasi voit lisätä appelsiinia ja/tai omenaa). - Täytä loppuosa Spritella. Ai niin, jäillekkin voi jättää vähän tilaa 
Ajelussa: Citroën C6 Exclusive 2.7 Hdi -06 Exiä: 2x Bx, Xantia, Xsara, C5 break, -02 ja -03, 2x ID20 vm. -70 ja DS21 M5 vm. -75 Kortin saamisesta lähtien sitikalla menty ja ehkä jo aikasemminkin....
|
|
|
|
 |
rundvik
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 24.04.2015 09:46 |
Viestit: 884 Paikkakunta: Naantali
|
Nopea retiisisalaatti.
1.Kulhollinen salaattia. 2.Mukillinen retiisejä(saa pilkkoa myös) 3.Päälle ranskankermaa.
Varautukaa kehuihin.
|
|
|
|
 |
|
|