Tässä vinkki vappusimaksi perinteisen Kossupullo+rusina reseptin tilalle
Oikeesti simanoloinen pikasima:
1plo pöytäviina/kossu
2plo puolimakee valkkari
4plo Ginger Ale Yhdistetään ja tulos on hillitysti poreileva siman näköinen ja likimain makuinen juoma pikana.
Ei paha
Walpuria kaikille !! ja lopuksi faktoja Vapusta
Suomalaiset ovat järjestystä rakastavaa kansaa. Vapunaattona kaikki juopot ulkoilutetaan ja pahiten juopuneet merkitään valkoisella lakilla johon laitettu tupsu vielä narunpäähän. Muulloin viikonloppuisin kaappijuopot ovat ulkoilutusvuorossa."
Tässä ote erään 1980 luvulla käyneen turistin tekemästä raportista, ja siinä on selvästi yhtymäkohtia riittävästi todellisuuteen, ollakseen totta. Tämä työnsankari, iskurityöläinen ja Sankari II lk. oli naiviudessaan uskonut suomalaisia tovereitaan. Se oli silloin se...
Nykyisin Vappu on yleensä sillilounas liian täyteen tungetussa ravintolassa syömässä tolkuttoman kallista annosta ja vielä juomia saa odottaa lähes kuivumiseen asti. Ulkona ollaan kesävaatteissa vaikka lämpöä on niukin naukin plussan puolella.
Lapsille ostetaan kalliita vappuleluja päiväksi tai kahdeksi, vappupallo karkaa ennen kuin sen sitominen vaatteeseen on onnistunut, vappuviuhka putoaa vesilätäkköön ja joku törkymyökky läikyttää juomaa uudelle puvulle...
Vapun aattona kokeillaan kenellä veri kestää viinaa eniten (kysykääpä vaikka poliisilta ja ambulanssimiehiltä) ja tulokset nähdään.
Vappumarssit ovat surkean vähäväkisiä, laulu horjuu kuin vanhassa C-kasetissa ja juhlapuhujalla niska punoittaa lukiessa jotakin sekavaa sepustusta.
Kellastuneeseen valkolakkiin sonnustautunut yrittää juoda kuohuviiniä irvistelemättä ja ihmettelee ettei mukana ole mitään kunnon välipalaa...