Sitruunapatonki.fi http://www.sitruunapatonki.fi/forum/ |
|
Reseptiketju http://www.sitruunapatonki.fi/forum/viewtopic.php?f=12&t=14055 |
Sivu 1/2 |
Kirjoittaja: | Huikko [ 24.02.2013 20:12 ] |
Viestin otsikko: | Reseptiketju |
Polkaisen tällaisen pystyyn aikani kuluksi. Näkee vähän myös mitä patonkilaiset suuhunsa panevat... TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO - 1 purkki tomaattimurskaa tai 3 tuoretta tomaattia - 3dl vettä - Haukifile (pienehkö riittää) - Pussillinen pakastekatkarapuja - 1/2 Kalaliemikuutio - Timjamia - Tilliä - Sambal Oelek chilitahnaa tai muuta sopivan tulista chilimaustetta - 1 sipuli - Pari valkosipulinkynttä - 1 Lime Ota kattila ja kaada sinne oliiviöljyä pohjalle, purista sekaan limen mehu. Laita sekaan teelusikallinen sambal oelekia, pilko sipuli ja kuullota se edellä mainitussa seoksessa. Kalttaa tomaatit, kuori ne ja poista kannat. vaihtoehtoisesti kumoa purkillinen tomaattimurskaa kattilaan. Lisää 3dl vettä, kalaliemikuution puolikas ja murskatut valkosipulinkynnet. Keitä noin 10 min. Lisää pilkottu haukifile, sulatetut katkaravut, tilli ja timjami. Jatka kypsennystä kunnes kala on kypsää (3-4min). Syö. Helppo tehdä myös retkellä kun pitää mukanaan vähän mausteita ja purkillisen tomaattimurskaa. Voi jatkaa metsäsienillä halutessaan katkarapujen sijasta. Olen joskus laittanut myös koskenlaskijaa sekaan nokareen. Sopii kaikille jotka pystyvät kaatamaan hauen, tomaatin ja sipulin ja tekemään siitä ruokaa. ![]() |
Kirjoittaja: | kaselin [ 25.02.2013 19:04 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO Käviskö hauen tilalle joku kala? |
Kirjoittaja: | Huikko [ 26.02.2013 00:21 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
kaselin kirjoitti: TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO Käviskö hauen tilalle joku kala? Saa siihen kalaakin laittaa. Nuorempana opin haukea syömään kun sitä sai aina ja helposti. |
Kirjoittaja: | kaseva [ 26.02.2013 00:35 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
HELPPO KYLMÄSAVULOHIPASTA Kylmäsavulohta ~150-250g Purjo Tuorepastaa ~250g Ruokakerma 2dl Voita Mustapippuria Suolaa 1. Pilko purjo 2. Saksi lohi 3. Kuullota purjot pannulla voissa 4. Lisää lohet purjon kaveriksi, kypsennä lohi 5. Laita pasta pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen 6. Ruokakerma lohen ja purjojen sekaan 7. Valuta pasta ja suolaa lohi ja purjot 8. Kaikki sekaisin ja mustapippuria maun mukaan 9. Nam! |
Kirjoittaja: | 2cvkimmo [ 26.02.2013 01:15 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
Burgundinpata 600 g naudanpaistia öljyä tai voita ½ pulloa nuorta punaviiniä ½ l lihalientä 100 g pekonia 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 2 laakerinlehteä 1 tl kuivattua timjamia suolaa, pippuria ½ prk tomaattimurskaa tai 2 rkl -pyreetä 1-2 tl sokeria kourallinen pikkusipuleita 2 porkkanaa 200 g tuoreita herkkusieniä voita ja vehnäjauhoja suurukseen Kuutioi ensin naudanpaisti ja ruskista kuutiot hyvin joka puolelta öljyssä tai voissa. Siirrä (valurauta)pataan ja huuhtele pannu vesitilkalla, jonka lisäät lihoille. Kaada päälle puolisen pulloa punaviiniä ja lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät. Anna hautua hiljalleen. Pilko pekoni ja sipulit, viipaloi valkosipulinkynnet, kuullota kevyesti ja lisää pataan. Jos kaipaat lisää kasviksia, viipaloi, kuullota ja lisää mukaan pari porkkanaa. Mausta laakerinlehdillä, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kun pata on hautunut puolisen tuntia, lisää tomaattimurska (tai pari rkl tomaattipyreetä) ja sokeri. Ruskista kevyesti pikkusipulit ja lisää pataan. Puolita ja ruskista herkkusienet ja lisää mukaan. Tee beurre manie (hiero yhteen yhtä suuri määrä pehmeää voita ja vehnäjauhoja) ja suurusta pataa sillä (n. 1,5 rkl). Anna nyt padan hautua hiljalleen niin kauan, että lihat ovat täysin mureita. Tarkista maku. Tarjoa pata perinteisesti keitettyjen perunoitten tai muusin kera. Voit maustaa muusin maitotilkassa hetken haudutetulla valkosipulisilpulla. Juomana samaa punaviiniä, jota käytit ruokaan. Sen ei tarvitse olla kallista, mutta täyteläisyyttä saa jonkin verran olla. Jos haluat ruokaan belgialaista makua, korvaa viini maukkaalla oluella. Valitse matalasti humaloitu olut, esim. tumma lager tai belgialainen ale. Sama olut on tietenkin tällöin ruokajuomana. |
Kirjoittaja: | Lemon [ 26.02.2013 09:15 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
"Ulkoistamisvaihtoehto kuitenkin saattaa edellyttää mahdollisuutta löytää nainen." No höpöhöpö! Jopa mies pystyy tekemään jotain noin yksinkertaista kuin leipää! Luotan suomalaiseen mieheen, kai... ![]() |
Kirjoittaja: | laakeri [ 26.02.2013 09:55 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
Lemon kirjoitti: No höpöhöpö! Jopa mies pystyy tekemään jotain noin yksinkertaista kuin leipää! Luotan suomalaiseen mieheen, kai... Joskus yläasteen kotitaloustunnilla yritettiin leipää tehdä. Jotenkin ei homma tuntunut sujuvan ja oireet olivat sellaiset, että päätin kysellä aineet sekoitelleelta kaverilta, paljonkos sitä suolaa tulikaan... no olivathan siellä desilitrat ja teelusikat sekaisin. Ei se aina välttämättä onnistu...
![]() |
Kirjoittaja: | Lemon [ 26.02.2013 10:05 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
En luota sittenkään... ![]() |
Kirjoittaja: | Tulsku [ 26.02.2013 12:39 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
laakeri kirjoitti: ...päätin kysellä aineet sekoitelleelta kaverilta, paljonkos sitä suolaa tulikaan... no olivathan siellä desilitrat ja teelusikat sekaisin. Mutta ei tullut mautonta leipää? ![]() |
Kirjoittaja: | laakeri [ 26.02.2013 12:57 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
Tulsku kirjoitti: Mutta ei tullut mautonta leipää? Ei siitä leipää oikein aikaiseksi saatu... se suolamäärä haittasi kovasti jo valmistusproseduurin aikana.
![]() |
Kirjoittaja: | ^KARI^ [ 26.02.2013 13:24 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
laakeri kirjoitti: ... se suolamäärä haittasi kovasti jo valmistusproseduurin aikana. Siellä Karjalassa olikin joku projekti kansanterveyden kohentamiseksi, tulikos se tämän johdosta? Liiallinen suolan käyttöhän oli ongelma. |
Kirjoittaja: | laakeri [ 26.02.2013 13:29 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
^KARI^ kirjoitti: Siellä Karjalassa olikin joku projekti kansanterveyden kohentamiseksi, tulikos se tämän johdosta? Liiallinen suolan käyttöhän oli ongelma. Tämä leivänvalmistus tapahtui kylläkin Haminassa. ![]() |
Kirjoittaja: | 2cvkimmo [ 26.02.2013 13:43 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ? ![]() |
Kirjoittaja: | Tulsku [ 26.02.2013 13:48 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
2cvkimmo kirjoitti: ...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ? ![]() Ei, olen yrittänyt pitää ne Mielestä pois. |
Kirjoittaja: | 2cvkimmo [ 26.02.2013 13:59 ] | ||
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju | ||
![]()
|
Kirjoittaja: | Lemon [ 26.02.2013 14:03 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
Kimmo, toi on ihan ot! ![]() Juu ehkä tämäkin vähän, kyllä tän saa poistaa. ![]() |
Kirjoittaja: | Teme [ 26.02.2013 14:05 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
http://www.herrankukkaro.fi/fi/herrankukkaro Tilatkaa tuolta perjantairesepti. Saatte kerran viikossa reseptin pienen tarinan kera. Ja arkistosta voi bongata helmiä. |
Kirjoittaja: | Teuski [ 26.02.2013 14:11 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
Mä kokkaan aina perstuntumalta joten reseptitkin on sen mukaisia: Peuran paisti sopiviksi paloiksi, marinoidaan Sinebrychoffin Portterissa eli lihat ja olut pussiin ja vuorokaudeksi jääkaappiin. Lihat pataan, perään portteria, kermaa ja mustapekka-juustoa. Lisäksi porkkanaa, laakerinlehtiä, sipulia ym. mitä mieleen juolahtaa. Riittävän pitkäksi aikaa uuniin, nautitaan perunamuusin kanssa. ![]() |
Kirjoittaja: | rmattila [ 26.02.2013 15:56 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
http://www.rmattila.com/images/kulinaria/turbomakkara/ |
Kirjoittaja: | laakeri [ 26.02.2013 17:45 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
rmattila kirjoitti: http://www.rmattila.com/images/kulinaria/turbomakkara/ Tuota herkkua on kuulemma jonkin verran valmistettu Sisu XA-180:ssä. Siinähän solmu on sopivasti konehuoneen sillä sivustalla, joka on käytävän puolella. Ei muuta kuin huoltoluukun kallistaa auki ja asettaa elintarvikkeen kypsymään.Edit: löytyi kuvakin niille, jotka eivät ole XA-180:iä sisältä nähneet. Tuosta takatilasta johtajan paikalle menevän käytävän vierestä löytyy siis. ![]() |
Kirjoittaja: | jaakkovaakko [ 26.02.2013 19:45 ] | ||
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju | ||
kaselin kirjoitti: TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO Käviskö hauen tilalle joku kala? Hauestakin saa hyvää. Ellei tykkää, voi käyttää vaikka sikalaa ![]()
|
Kirjoittaja: | laakeri [ 26.02.2013 20:04 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
2cvkimmo kirjoitti: ...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ? On, mutta kesti hetki kaivella esille. Oikeastaan ruoanlaittohan tapahtuu parhaimmillaan niin, että sovelletaan löytyvistä elintarvikkeista jotain. Ei suotta kannata reseptejä noudatella turhan tarkasti. Mutta viime kesänä tulin kirjoittaneeksi ihan muistiin tämmöisen herkkusienten grillailuohjeen, moista tehtyäni - tarvittavat ainesosat voi poimia valmistusohjeesta:![]()
|
Kirjoittaja: | Teme [ 26.02.2013 21:41 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
rmattila kirjoitti: http://www.rmattila.com/images/kulinaria/turbomakkara/ ![]() http://www.youtube.com/watch?v=a48rYTVtIT4 |
Kirjoittaja: | sahtivaari [ 26.02.2013 23:22 ] |
Viestin otsikko: | Re: Reseptiketju |
Lämmitä pönttöuuni. Tietenkin liha pitää aiemmin maustaa. Pellit kiinni, ja liha astiassa uniin. Illalla kun laitat, niin aamulla hampaatonkin pystyy tätä lihaa syömään. Elä kuvittele, että saat saman tuloksen sähköuunissa, vaikka paistat viikon matalalla lämmöllä. ![]() |
Sivu 1/2 | Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |