Sitruunapatonki.fi
http://www.sitruunapatonki.fi/forum/

Omeletti sianrasvaan vai voihinko?
http://www.sitruunapatonki.fi/forum/viewtopic.php?f=12&t=29929
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  ds-jekkeri [ 25.12.2019 17:46 ]
Viestin otsikko:  Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

Nyt tahdon pureutua Joulupäivänä kysymykseen, joka on askarruttanut kyseliäitä mieliä alati.

Onko maun kannalta parempi tehdä omeletti sianrasvaan vai voihin? Sianrasvaanhan se tulee luonnostaan kun ensin paistaa pekonit rapeiksi ja käyttää pannulle jäänyttä pekonirasvaa sitten omeletin tekoon.

Toisaalta voilla tulee pehmeämpi, ehkä vähemmän miehekäs maku.

Onko näiden valinta enemmänkin aamiaisseurasta kiinni? Omaa vai vierasta?

(Porukkaa)?

Kirjoittaja:  biätare [ 25.12.2019 17:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

Omeletti rehdillä suomalaisella voilla paistettuna.

Kirjoittaja:  Aapeli [ 25.12.2019 19:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

Rapsiöljyyn

Kirjoittaja:  Sitruunaseppä [ 25.12.2019 20:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

Uskontokunnasta.

Kirjoittaja:  xanpoke [ 26.12.2019 13:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

Onpa visainen kysymys, ihra vai voi? Kumpi parempi/maukkaampi/miehekkäämpi?

Koska todennäköisesti absoluuttista totuutta pulmaan ei löydy, suosittelen omeletin sijaan munien keittämistä.
Avoimia kysymyksiä nousee esille keittämisessäkin yhden viestiketjun verran. Liedellä kattilassa, mikrossa vaiko
jossakin innovatiivisessa laitteessa?
Myös munien keittoaika askarruttaa. Halutaanko pehmeitä, medium vai kovia munia? Suolan määrä keitinvedessä,
(jos yleensäkään käytetään), onko ns.kylmäisku tarpeen?

Todella visaisia ja tieteellistä näyttöä vaativia kysymyksiä. Niiihin ei ole tyhjentäviä vastauksia, on ainoastaan
tavisten omia arvailuja. Ns. korkeampi tieto puuttuu, sitä odotellessa annetaan kinkun sulaa.

Kirjoittaja:  jean-michel [ 26.12.2019 14:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

Joskus nuorena miehenä, juuri omaan boxiin muuttaneena pohdin tuota keittoaikaa ja ei ollut Googlea saati Internetiä käytössä. Mieleen tuli Moogie Kontisen kolmen minuutin muna ja löysäksi se sitten jäi.


https://youtu.be/bzFAKwqJtKk

Kirjoittaja:  ealab [ 01.01.2020 23:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

Uudemman ajan konstina on 60 asteen muna... siis lämpöasteen kananhedelmä.. :)

Kirjoittaja:  olli__o [ 02.01.2020 02:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Omeletti sianrasvaan vai voihinko?

ealab kirjoitti:
Uudemman ajan konstina on 60 asteen muna... siis lämpöasteen kananhedelmä.. :)

Ei ole tullut ikinä kokeiltua, mutta ohjeissa usein isompi lukema 64... ja aikaa reilusti, noin tunti, jos ei halua läträillä vesihauteiden kanssa, niin tuollaisella:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product ... kulaattori

http://makustelijat.blogspot.com/2011/1 ... munaa.html
Lainaa:
Sitä paitsi ”löysästä munasta” sai ainakin meidän perheessä loputtoman määrän puujalkahuumoria, kuten ”rakkaani, lupaan sinulle tänään löysää munaa” jne.

Aika yleinen ohje on myös 68 °C, mutta on myös "pastöroitu muna" raa'an kanamunan ystävälle
https://www.sousvide.fi/

Pihvien, paistien ja fileiden kanssa aivan mahtava vekotin (tosin tuosta yllälinkitetystä ei mitään tietoa, törmäsin vain halpaan hintaan netissä).

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/