Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
 Sivu 1/1 [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Keskustelusäännöt
ViestiLähetetty: 30.01.2009 12:34 
Käyttäjän avatar

Viestit: 863
Paikkakunta: Karkkila

Profiili WWW
Saate:

Sitruunapatongin keskustelusäännöt on laadittu keskusteluiden sujuvuuden varmistamiseksi ja voimassaolevien lakien ja asetusten huomioimiseksi. Nämä asiat läpi lukemalla voimme todeta, "näiden mukaanhan me ollaan aina toimittu"! Katso itse vaikka. ;)

Antoisaa keskustelua,

Visa-mies

______________________________________________________


Sitruunapatonki.fi keskustelusäännöt


1. Nimimerkki ja rekisteröityminen

1.1. Tunnus
Luot nimimerkkisi rekisteröityessäsi käyttäjäksi. Valitse siis tunnuksesi niin, että se ei haittaa yksityisyyttäsi tai varsinkaan kenenkään toisen yksityisyyttä. Ensisijaisesti voit käyttää jo aiemmassa MSN Groupin Sitruunapatonki-yhteisössä käyttämääsi tunnusta. Ylläpito ei kuitenkaan takaa, että aiemmassa yhteisössä käyttämäsi tunnus olisi vastaavana käytettävissä uudessa foorumissa. Halutessasi voit vaihtaa tunnuksesi toiseen ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

Et voi poistaa tai vaihtaa tunnustasi itse. Jos haluat kuitenkin näin tehdä, voit lähettää siitä pyynnön ylläpidolle yksityisviestillä tai sähköpostiosoitteeseen yllapito@sitruunapatonki.fi. Henkilöä kohden ei ole tarkoituksenmukaista pitää enempää kuin yhtä tunnusta, joten ilmoita nimimerkin vaihdoksesta mieluummin kuin teet uuden.

Tunnuksen poistaminen ei poista kyseisellä tunnuksella kirjoittamiasi viestejä tai galleriaan lataamasia kuvia. Viestejä ei myöskään voida poistaa pyynnöstä jälkeenpäin, sillä se voi sekoittaa keskustelun tietokannan.

1.2. Sähköpostiosoite
Rekisteröityessäsi antamasi sähköpostiosoitteen täytyy olla oikea ja käytössä. Yhtä sähköpostiosoitetta kohden voi rekisteröidä vain yhden tunnuksen.

1.3. Keskustelu ilman kirjautumista
Sitruunapatongin alueilla ei voi keskustella ilman rekisteröityä tunnusta. Viestien ja viestiketjujen lukeminen on kuitenkin sallittua ilman kirjautumista. Kuvagalleria ei näy ilman kirjautumista.

1.4. Henkilötietojen käsittelystä on annettu oma selosteensa 'Uutiset, tiedotteet ja palautteet' -keskustelualeella.


2. Viestin kirjoittaminen ja foorumin toiminnot

2.1. Oikea foorumi
Valitse oikea foorumi. Älä kirjoita esimerkiksi Synnytys-foorumille viestiä, jossa kysyt äidinmaidonkorvikkeen oikeasta tarjoilulämpötilasta. Mikäli todella luit tämän, voidaan olla varmoja, että luet myös loppuun asti ja ymmärrät lukemasi ;)

2.2. Oikea aihe ja ketju
Älä aloita uutta aihetta, ellei se ole täysin välttämätöntä, vaan käytä ensin hakua. Jos löydät viestisi aiheeseen sopivan ketjun, kirjoita siihen. Kun aloitat uuden ketjun, kirjoita asiaa kuvaava otsikko ja pyri kertomaan asiasi lyhyesti jo otsikossa. Tämä helpottaa oikean tiedon löytämistä muillekin käyttäjille.

Etsiessäsi tietoa muista hyödyntää myös Sitruunapatongin viestiarkistoa MSN Groupsin ajoilta vuosilta 2001-2008.

2.3. Kieliasu
Yksilöön vahvasti sidoksissa olevat ja persoonalliset esitystavat tulkittakoon foorumin rikkaudeksi niin muodoin, kun se ei ole häiriköivään käyttäytymiseen viittaavaa. Kukin laatikoon kirjoituksensa ulkoasun kuitenkin siihen muotoon, että se on jossain muodossa ymmärrettävää höpöötestä.

2.4. Alentavat ilmaukset ja loukkaava käytös
Tarpeetonta kiroilua tulee välttää. Pieni manailu katsottakoon sormien läpi, jos juntturi on kolmatta päivää jumissa ja ainoat löytyvät lenkkiavaimet on sohloja eikä katsastettua ajoneuvoa taloudesta juuri sillä hetkellä löydy.

Muun automerkin hienovarainen arvostelu sallittakoon, kunhan se ei ole toista autoharrastusryhmittymää tai yksilöä vastaan kiihoittavaa. ;) Niin ikään kokemusperäisessä ja totuuteen perustuvassa yritykseen, yhdistykseen, tuotteeseen tahi palveluun kohdistuvassa arvostelussa käytettäköön asianmukaisen korrektia ilmaisutyyliä. Tahallinen liiketoiminnan häirintä on ehdottomasti kielletty.

Toisiin keskustelijoihin kohdistuva loukkaava kommentointi ja huonon ilmapiirin lietsonta on kielletty, sillä samojen auto-ongelmien kanssa tässä painitaan kaikki. Siitä ei pääse mihinkään.

2.5 Kuvat
Jos haluat viestiin kuvan, liitä se mieluiten linkkinä, jotta keskustelu ei kuormitu tarpeettomasti. Pienet kuvat voi liittää suoraan viestiin. Galleriaan ladattavien kuvien koosta ja määrästä on omat ohjeensa lataussivulla.

Järkyttävät ja herkille käyttäjille sopimattomat kuvat on ehdottomasti laitettava linkin taakse, ja viestissä on ilmoitettava kuvan mahdollisesta herkille silmille sopimattomuudesta. Huonokuntoisen Citroënin kuvien julkaiseminen katsottakoon vielä olevan projektin esillesaattamista sekä herkille silmille sopivaa ja paalaamisen näyttämisen olevan ympäristötekoon viittaavaa toimintaa, mikäli toimenpiteeseen on käytetty ajoneuvo, joka ei olisi enää ollut elvytettävissä ja suurin osa pisteosista on poiskerätty.


3. Mainostaminen

Yksityisten henkilöiden osto- ja myynti-ilmoituksia varten on Patonkitori.

Mainostaminen Sitruunapatongissa on kiellettyä, ja mainokset poistetaan välittömästi kun ne huomataan. Toistuva luvaton mainostaminen esimerkiksi allekirjoituksissa johtaa huomautukseen ja lopulta tunnuksen sulkemiseen. Normaaliin keskusteluun sisältyvää kokemusperäistä suosittelua ei voida katsoa mainostamiseksi.


4. Tutkimukset ja niihin liittyvät kyselyt

Tutkimusten ja kyselyjen toteuttaminen Sitruunapatongin foorumilla ilman ylläpidon suostumusta on kiellettyä. Tutkimus- tai kyselytekstin voi lähettää suoraan ylläpidolle, joka julkaisee sen jos niin hyväksi katsoo. Ennen julkaisua tutkimuksen toteuttajan on suostuttava ylläpidon tälle sähköpostitse esittämiin ehtoihin. Ehdot on tehty suojaamaan keskustelijoiden yksityisyyttä.

Normaaliin keskusteluun sisältyvä foorumin äänestysominaisuuden käyttö on sallittu niin muodoin kuin tulosta ei käytetä väärin.


5. Valvonta

5.1. Käyttäjän harkinta
Käyttäjältä vaaditaan harkintaa kirjoittaessaan foorumille. Oma teksti on luettavissa esikatseluruudussa ja tarkastettavissa viestin asiasisältö sekä mahdolliset kirjoitusvirheet ennen lähettämistä. Harkinnan jälkeen käyttäjä voi vielä lähettämisensä jälkeen lukea viestiään 15 minuutin ajan ja muokata tuon 15 minuutin aikaikkunan sisällä viestiä tahi poistaa sen. Näiden vaiheiden jälkeen voitaneen tulkita muokkausmahdollisuuksien ollessa moninainen, että itseharkinta ei ole voinut pettää, ei edes aamulla jälkikäteen omia viestejään lukiessa.

5.2. Valvojien avustaminen
Valvojat eivät välttämättä huomaa kaikkia epäkohtia keskusteluissa. Tämän takia onkin toivottavaa auttaa valvojia ilmoittamalla asiattomuuksista ja ongelmista viipymättä esimerkiksi yksityisviestillä tai sähköpostiosoitteeseen valvojat@sitruunapatonki.fi.


6. Ylläpidon kanssa kommunikointi

Ylläpidon antamia ohjeita ja sääntöjä täytyy valitettavasti noudattaa. Niitä rikkovaa käyttäjää huomautetaan ensin yksityisviestillä, sähköpostilla tai keskustelussa, ja sääntöjä rikkovat viestit muokataan sääntöjä vastaaviksi tai poistetaan. Jos rikkomukset toistuvat, käyttäjä suljetaan hetkeksi pois foorumista. Jos rikkomukset toistuvat määrätietoisesti tarpeeksi usein, häiriköijän tunnus suljetaan ja todetaan, että tuskin häiriköllä Sitikkaa koskaan edes olikaan.

Uutiset ja tiedotteet ovat ylläpidon lähettämiä, keskustelufoorumia ja muita Sitruunapatongin osia koskevia, ajankohtaisia ja tärkeitä viestejä. Kaikki uutiset ja tiedotteet löytyvät 'Uutiset, tiedotteet ja palautteet' -alueelta. Käyttäjän vastuulla on seurata ylläpidon lähettämiä viestejä.

Ilmoitukset ja kyselyt ongelmista sekä kehitysehdotukset käydään alueella 'Uutiset, tiedotteet ja palautteet'. Viestiä voi myös yksityisviestillä ylläpidon suuntaan tahi lähettää sähköpostia osoitteeseen yllapito@sitruunapatonki.fi.


7. Käyttäjän vastuu

Käyttäjä vastaa itse viestinsä kuvallisesta ja kirjallisesta sisällöstä. Sitruunapatonki tai Sitruunapatongin ylläpito ei vastaa viestien lakia, tekijänoikeuksia tai kirjoittajan yksityisyyttä rikkovasta sisällöstä. Viestejä ei lähtökohtaisesti poisteta käyttäjien pyynnöstä.

Sitruunapatonkiin tuotetussa materiaalissa ei sallita hyvän maun ja Suomen lain vastaista sisältöä:
1. pornografiaa tai muuta sopimatonta kuvamateriaalia tahi linkkejä mainituille sivustoille,
2. tekijänoikeuden, tavaramerkkioikeuden tai muun immateriaalioikeuden suojaamaa aineistoa ilman oikeudenhaltijan nimenomaista lupaa,
3. huumeisiin tai niiden käyttöön liittyvää sisältöä,
4. toisten käyttäjien yhteys- tai henkilötietoja ilman asianosaisen lupaa,
5. uhkauksia tai kunnianloukkaukseksi tulkittavaa sisältöä,
6. rasismia tai muuta uskontoa tahi kansanryhmää halventavaa, alentavaa tai loukkaavaa käytöstä,
7. mainostamista tai kaupustelua, niin muodoin kuin se ei ole katsottavissa yksityisen käyttäjän kaupankäynniksi vaan laajamittaiseksi liiketoiminnaksi.

Käyttäjä vastaa siitä etteivät hänen toimensa, käyttämänsä laitteet tai ohjelmistot aiheuta haittaa Sitruunapatonki.fi-sivustolle tai muille Sitruunapatongin käyttäjille.

Käyttäjä korvaa kaikki vahingot ja kulut, jotka aiheutuvat Sitruunapatongin ylläpitoa tai valvojia vastaan esitetyistä vaatimuksista, jos nämä vaatimukset johtuvat käyttöehtojen vastaisesta käytöstä tai käyttäjän tekemistä kolmannen osapuolen oikeuksien loukkauksista.


8. Käyttäjien viestien lainaaminen tai kopioiminen muille sivustoille ja foorumeille on kielletty. Käyttäjällä on lupa tallettaa tietokoneelleen tai tulostaa yksityistä käyttöä varten sivuja tai otteita sivuista.


9. Ylläpidon oikeus soveltaa sääntöjä

Ylläpito pitää oikeuden muokata keskustelun sääntöjä ja ohjeita. Sääntöjä ja ohjeita päivitetään tarpeen vaatiessa.Ylläpito


Säännöt päivitetty viimeksi 1.2.2009


Poissa
   
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/1 [ 1 viesti ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää: