Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
 Sivu 1/1 [ 19 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 18.07.2013 17:50 

Viestit: 19
C5:sen akun irrotuksesta ja sähkölasien sopeutuksesta ollaan montaa mieltä, joten ajattelin laittaa tänne samat hyvät ohjeet mitkä ite sain Citroen-forumilta:

Oikea menettely - akun irroitus ja uudelleen kytkentä

Toimenpiteet akun irrottamiseksi (3 minuutin sääntö).

Mikäli ajoneuvon akku on irrotettava, sammuta kaikki laitteet, sisävalot, radio, jne. sulje ovet jättäen kuljettajan ikkunan auki. Katkaise sytytysvirta ja poista avain sekä kaikki diagnisointilaitteet.

Odota täydet 3 minuuttia ennen kuin irrotat akun.

BSI:n pitää päästä SLEEP (=uni) moodiin eli power save moodiin. Älä koske tänä aikana mihinkään. Muista, että konepellin avaaminen herättää BSI:n mikäli autossa on hälyytysjärjestelmä.

Jos akku on konepellin alla, avaa konepelti ensiksi ja jätä se auki. Irrota aina kaikki diagnostiikkalaitteet.

- Irroita akun johdot. Anna olla piuhojen irti 45min ajan.

Akun uudelleen kytkeminen

Jos ei tuotekohtaisissa ohjeissa muuta mainita, on BSI:n herättämiseksi aina noudatettava pehmeää buuttausta, jotta varmistutaan siitä ettei BSI korruptoi omaa ohjelmistoaan. Varmistu, että akun irroitus on tapahtunut oikein ja kuljettajan ikkuna on auki.

1. Kytke akku. ÄLÄ AVAA MITÄÄN OVEA.
2. Odota 10 sekuntia
3. Kytke ajovalot päälle sivuikkunasta (kuulet bong-äänen)
4. Kytke virta päälle mutta älä käynnistä autoa. Auton elektroniset järjestelmät tarvitsevat tämän ajan perusasetustensa
palauttamiseen. Odota pari minuuttia ja käynnistä auto.
5. Säädä monitoiminäytön asetukset (päivämäärä, kelloaika, kieli, välimatkan ja lämpötilan yksiköt).
6. Jos autossa kattoluukku, niin Kattoluukun turvalaite pitä sopeuttaa.
7. Sopeuta kaikki ikkunalasien turvalaitteet (sulkemisenesto) ja jaksotoiminen säätö.(ikkuna ala-asentoon ja pätkittäin ylös) sitten alas ja ylös.

HUOM: Jos mikä tahansa BSI:n ohjaama toiminne, kuten sisävalo, kytketään päälle BSI:n sisäisen toiminnan aikana, saattaa BSI rikkoa konfikuraation ja ohjelmistonsa.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 18.07.2013 20:47 

Viestit: 1573
Paikkakunta: Tampere
Näitä ohjeita nyt on foorumit turvoksissaC5 1,8 Break -03 Peugeot Expert TD -00 Honda GL1800 -08 edesmenneet 2CV4 -72 2CV6 -82
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 18.07.2013 21:04 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1648
Paikkakunta: Lappeenranta
kaselin kirjoitti:
Näitä ohjeita nyt on foorumit turvoksissa

Varmaankin mutta kun en muista koska viimeeksi olen tuolla foorumilla käynyt niin tämä oli minulle täysin uutta tietoa. Olen kaiketi ollut hyvin onnekas kun olen irroittanut ja kytkenyt akkua hyvinkin satunnaisilla proseduureilla. Eniten minua hämmentää näissä ohjeissa tuo tarve säätää monitoiminäytön asetukset kesken remontin, yleensä olen tehnyt sen seuraavalla työmatkalla koska silloin on aikaa.

Karkeasti referoiden tuo pitkältä ja monimutkaiselta kuulostava ohje lienee siis että 3 minuuttia pitää odottaa ennen akun irroittamista ja 2 minuuttia akun, valojen ja virtojen kytkemisen jälkeen ja ettei luukkuihin saa tuona aikana koskea.

Tehdäänkö näin muuten virallisessa huollossakin jos akku joudutaan vaihtamaan tai muuten vaan turvallisuussyistä irroittamaan? Puoskari, Croise yms varmaan kertoo?Citroen C5 (X7) 2.0 HDi, vm 2010.
Citroen C5 2.0 HDi, vm 2005.
Citroen Dyane "Hilma", vm 1975.
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 18.07.2013 21:22 

Viestit: 1
Hmn... Minä olen pelkästään irroittanut kaapelit vanhasta akusta ja kytkenyt uuden tilalle. Käynnistänyt auton ja päivittänyt päivämäärän ja kellonajan. En mitään muuta. Ja auto on toiminut moitteettomasti. Näin olen menetellyt C5 Hdi vm. 2001 ja vm 2007 kohdalla.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 18.07.2013 23:21 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1198
Paikkakunta: Ilmajoki

Profiili WWW
Urpaani lekenraa. Yksikään ei oo mennyt rikki. Toki ohje on noin.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 18.07.2013 23:28 
Käyttäjän avatar

Viestit: 2619

Profiili ICQ
Kaasumies kirjoitti:
1. Kytke akku. ÄLÄ AVAA MITÄÄN OVEA.


Toi ohje muuten toimii Xsara Picahutsussa tosi hyvin :lol: Akku kun on kuskin penkin alla :mrgreen:
Siinä pitänee tunti tolkulla istua auton sisällä :lol:


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 19.07.2013 08:44 

Viestit: 1573
Paikkakunta: Tampere
Komppaan Puoskaria kokeiltu monta kertaa eikä aiheuta häikkää.C5 1,8 Break -03 Peugeot Expert TD -00 Honda GL1800 -08 edesmenneet 2CV4 -72 2CV6 -82
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 19.07.2013 09:28 

Viestit: 4010
Tuohon ohjeeseen on myös saattanut tulla myös hieman lisää yhdistelmiä joistain muista ohjeista ja ehkä muuttunutkin matkan/käännösten varrella (ainakaan tuollaista BSI SLEEP tilaa ei liene 3 minuutin kohdalla, eikä sellaista tilaa edes ole olemassa, on vain normitilan lisäksi STAND-BY ja ECONOMY (30 min koneen sammutuksesta), kylläkin jossain minuutin kohdalla releet rapsahtaa pois kuuluvasti.

Oman rajallisen kokemuksen mukaan tärkein on 4-kohdan odotus ennen starttausta: ainakin C5 V6 antoi akun vaihdon jälkeen pelottavia Engine control failure tjs. jos liian pian yritti startata akun kiinnilaiton jälkeen (eri autoissa bootti varmaan kestää hieman eri aikojakin riippuen varusteista?)


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 19.07.2013 10:13 

Viestit: 19
Tässä linkki noihin ohjeisiin. Siellä mainitaan muuten se C8:nkin akun irrotus. http://citroen-foorumi.com/index.php/to ... #msg130077


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 19.07.2013 11:17 

Viestit: 4010
On tuttu kyllä ja (ainakin osin) noudatankin.

Mutta kun ohjeen alkuperä ei ole tiedossa, enkä tuollaista ohjetta tehtaan dokumenteista ole nähnyt, niin veikkaan että se osin yhdistää eri autojen (Peugeot, tosin sama BSI) ja nettiohjeiden erilaisia juttuja (ja vähän ehkä muuttunutkin kun internetissä kopioitu, korjailtu ja yhdistelty "rikkinäinen puhelin") tuo lienee hyvin samankaltainen termeiltäänkin (virransäästötilojen nimitykset kun täsmää tähän eikä Citroenin virallisiin):
http://www.bba-reman.com/content.aspx?c ... ot_process
(mutta siellä on erikseen alinpana pelkkä akun kytkeminen kiinni, hieman helpommin stepein)

Luulisin että eka osion BSI-reboot -ohje voisi liittyä ongelmaan joka on seurausta uusien avaimien koodaamisesta ja sen seurauksena BSI:n sekoaminen + ohje rebootata (toikaan ei ole alkuperäinen pösön Technical Service Bulletin aiheeseen, vaan jonkun tulkinta siitä):
http://www.petercoopercarrepairs.co.uk/ ... cedure.htm
Aika monessa tuon kaltaisessa ohjeessa kun puhutaan avaimen napin painamisesta, myös tuossa:
http://www.bba-reman.com/content.aspx?c ... ol_failure
-> Eli onkohan BSI-reboot "proseduuri" tarpeen ollenkaan akun irroittamisen yhteydessä, ellei se BSI ole mennyt sekaisin jotenkin...


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 19.07.2013 16:46 

Viestit: 1573
Paikkakunta: Tampere
Eli onkohan BSI-reboot "proseduuri" tarpeen ollenkaan akun irroittamisen yhteydessä, ellei se BSI ole mennyt sekaisin jotenkin...

En ainakaan ole huomannu eroa tosin oon sen 10min.odottanut ennen akun kaapeleitten irrotusta.C5 1,8 Break -03 Peugeot Expert TD -00 Honda GL1800 -08 edesmenneet 2CV4 -72 2CV6 -82
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 19.07.2013 20:34 

Viestit: 4010
Tietysti nyt kun jälkikäteen ajattelee, niin jos pösöllä (tai sitikalla) tuollainen huoltotiedote on, niin se voisi olla peruja suoraan tehtaan laaduntarkkailusta eikä kentältä: joka autoon kun akku pakosti kiinnitetään ja testataan, jos siinä yhteydessä on todettu että esimerkiksi vaikka puoli promillea autoista korruptoituu -> niin se on niin vähän ettei yksittäinen huolto tai kuluttaja sitä pääse ikinä huomaamaan, mutta ehkä kuitenkin liikaa että sen takia kannattaisi turhaan ajattaa huollossa käyneitä takaisin korjaamolle resettiin? (tosin vaatii jo isompaa remonttiakin, että akkuja irroitellaan).

(Tämän jälkeenkin voi tietysti olla että väylän hallintaa ja BSI:n ohjelmistoa on kehitetty lisäksi paremmaksi tuon osalta)


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 01.11.2019 14:37 
Käyttäjän avatar

Viestit: 650
Paikkakunta: Helsinki
Kaasumies kirjoitti:
C5:sen akun irrotuksesta ja sähkölasien sopeutuksesta ollaan montaa mieltä, joten ajattelin laittaa tänne samat hyvät ohjeet...

Jos akku on konepellin alla, avaa konepelti ensiksi ja jätä se auki.


No tähän asti miekin pääsin. Mutta miten saakutissa se akkua alareunasta paikallaan pitävä muoviläystäke saadaan irti? Olen pyöritellyt sitä pyörivää osaa jossa on neliskanttinen kuoppa molempiin päihinsä ja koittanut liikutella mutta mikään muu kuin tämä varttikierroksen verran pyörivä osa ei liiku. C5 siis vuosimallia 2009.

Ja pitihän se arvata että heti kun uusi akku on ostettu, vanhan Exiden silmästä näkyy vihreää ensikerran viikkoihin :?BX 16 TGS, BX Premier, BX Gti, Xantia, 2x ZX, Xsara, 2x C5, C5II, 2x C4, 2x C3, Berlingo...
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 02.11.2019 10:26 

Viestit: 4491
Paikkakunta: Paimio
Onkohan ollut hyvää tuuria C5 II:n akun irrotuksissa. Kun on tehty Wartburg-menetelmällä, siis muitta mutkitta. :). Toki ei aivan suoraan liikenteestä. Akun irrottaminen helpottaa suuresti polttimoiden vaihtoa.


Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 02.11.2019 11:08 
Käyttäjän avatar

Viestit: 670
Muutama viikko sitten tuttava räpelti akunkenkien kannssa miten sattuu ja pösöstä (406 ) meni ajonesto päälle. Olisihan avaimet voinut parittaa PP2000, mutta puuttui avainkortti ja merkkiliike ei luonnollisesti koodia antanut. Onneksi Plagu poisti ECUsta ajoneston ja matka jatkuu...C5II 2.0 HDI break automatic AM6
C5II 2.0 HDI berline automatic AM6
C5II 2.0 16v berline man.
C5I 2.0 16v berline man.
ex. C5I 2.0 16v break man, Xantia berline 1.8 16v man
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 02.11.2019 11:23 
Käyttäjän avatar

Viestit: 670
RPekka kirjoitti:
kaselin kirjoitti:
Näitä ohjeita nyt on foorumit turvoksissa

Karkeasti referoiden tuo pitkältä ja monimutkaiselta kuulostava ohje lienee siis että 3 minuuttia pitää odottaa ennen akun irroittamista ja 2 minuuttia akun, valojen ja virtojen kytkemisen jälkeen ja ettei luukkuihin saa tuona aikana koskea.


Tuota ohjetta olen noin karkeasti noudattanut. Varsinkin C5I menee ajonesto päälle akunkenkien takaisin laitossa, jos ei odottele 2min avaimet virtalukossa 1-asennossa ja sen jälkeen käytä nollassa, sitten starttaus. C5II homma käy suora viivaisemmin.C5II 2.0 HDI break automatic AM6
C5II 2.0 HDI berline automatic AM6
C5II 2.0 16v berline man.
C5I 2.0 16v berline man.
ex. C5I 2.0 16v break man, Xantia berline 1.8 16v man
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 02.11.2019 13:12 
Käyttäjän avatar

Viestit: 1577
Paikkakunta: Tampere
Eipä ole -01 Xsara ollut moksiskaan, vaikka käytin akun kenkää irti pari kertaa saadakseni radion sammumaan. Tai ehkä se BSI on jo mennyt jollain edellisellä kerralla akkua vaihtaessa sekaisin, kun mankka välillä tuolla tavalla jumittaa autoa sammuttaessa..
- Xsara Break Exclusive 2001
(ja Mini Cooper S JCW++ 2006)
- exät: Saxo SX, Xsara Exclusive, Xantia Break HDi ja pari V6 Activaa
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 03.11.2019 20:31 
Käyttäjän avatar

Viestit: 650
Paikkakunta: Helsinki
Igor kirjoitti:
ehkä se BSI on jo mennyt jollain edellisellä kerralla akkua vaihtaessa sekaisin


Sama fiilis täällä Hesassa. Peli taitaa olla menetetty. Onni onnettomuudessa että sain sitikan katsastettua ennenkuin kone alkoi sammuilla moottoritien rampilla... Luotettavaksi tunnettu ranskalaispeli tuo elämään kivaa pikku jännitystä. :? :lol:BX 16 TGS, BX Premier, BX Gti, Xantia, 2x ZX, Xsara, 2x C5, C5II, 2x C4, 2x C3, Berlingo...
Poissa
   
 
 Viestin otsikko: Re: C5 Akun irroitus/kytkentä
ViestiLähetetty: 05.11.2019 18:51 
Käyttäjän avatar

Viestit: 650
Paikkakunta: Helsinki
Gonzales kirjoitti:
Kaasumies kirjoitti:
C5:sen akun irrotuksesta ja sähkölasien sopeutuksesta ollaan montaa mieltä, joten ajattelin laittaa tänne samat hyvät ohjeet...

Jos akku on konepellin alla, avaa konepelti ensiksi ja jätä se auki.


No tähän asti miekin pääsin. Mutta miten saakutissa se akkua alareunasta paikallaan pitävä muoviläystäke saadaan irti? Olen pyöritellyt sitä pyörivää osaa jossa on neliskanttinen kuoppa molempiin päihinsä ja koittanut liikutella mutta mikään muu kuin tämä varttikierroksen verran pyörivä osa ei liiku. C5 siis vuosimallia 2009.

Ja pitihän se arvata että heti kun uusi akku on ostettu, vanhan Exiden silmästä näkyy vihreää ensikerran viikkoihin :?


No nythän mie hokasin!
https://www.youtube.com/watch?v=JfwiT_HGbf0

Rakkaat Citroënsiskot ja -veljet! Oheisessa videossa avataan kyseinen muoviläystäke aiemman malli C vitosesta 19mm hylsyllä. Tässä uudemmassa on neliökolo, mutta aukesi ihan tarpeeksi käsin pyörittämällä jonka jälkeen akkua heiluttelemalla se irtosi. Tadaa! TBX 16 TGS, BX Premier, BX Gti, Xantia, 2x ZX, Xsara, 2x C5, C5II, 2x C4, 2x C3, Berlingo...
Poissa
   
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/1 [ 19 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää: