|
Kirjoittaja |
Viesti |
Huikko
|
Viestin otsikko: Reseptiketju Lähetetty: 24.02.2013 20:12 |
Viestit: 3199 Paikkakunta: Tampere
|
Polkaisen tällaisen pystyyn aikani kuluksi. Näkee vähän myös mitä patonkilaiset suuhunsa panevat... TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO - 1 purkki tomaattimurskaa tai 3 tuoretta tomaattia - 3dl vettä - Haukifile (pienehkö riittää) - Pussillinen pakastekatkarapuja - 1/2 Kalaliemikuutio - Timjamia - Tilliä - Sambal Oelek chilitahnaa tai muuta sopivan tulista chilimaustetta - 1 sipuli - Pari valkosipulinkynttä - 1 Lime Ota kattila ja kaada sinne oliiviöljyä pohjalle, purista sekaan limen mehu. Laita sekaan teelusikallinen sambal oelekia, pilko sipuli ja kuullota se edellä mainitussa seoksessa. Kalttaa tomaatit, kuori ne ja poista kannat. vaihtoehtoisesti kumoa purkillinen tomaattimurskaa kattilaan. Lisää 3dl vettä, kalaliemikuution puolikas ja murskatut valkosipulinkynnet. Keitä noin 10 min. Lisää pilkottu haukifile, sulatetut katkaravut, tilli ja timjami. Jatka kypsennystä kunnes kala on kypsää (3-4min). Syö. Helppo tehdä myös retkellä kun pitää mukanaan vähän mausteita ja purkillisen tomaattimurskaa. Voi jatkaa metsäsienillä halutessaan katkarapujen sijasta. Olen joskus laittanut myös koskenlaskijaa sekaan nokareen. Sopii kaikille jotka pystyvät kaatamaan hauen, tomaatin ja sipulin ja tekemään siitä ruokaa. 
DS 9 E-Tense 4x4 360 Rivoli+ 2022, ZX Br -97 C5 Ber -17 C5 Ber -04 Xa V6 -98 C5 V6 -01 ZX Vlc -93 ZX -94 C5 Brk -02 C5 HDi -10 ZX -95 Cact -14 Xs VTS -00 ZX SP3 94 AX 10E -89 Xa Bk -96 BX -90 C5 -08 Xsa HDi -03 ZX Br -97
|
|
|
|
 |
kaselin
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 25.02.2013 19:04 |
Viestit: 1585 Paikkakunta: Tampere
|
TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO
Käviskö hauen tilalle joku kala?
C5 1,8 Break -03 Peugeot Expert TD -00 Honda GL1800 -08 edesmenneet 2CV4 -72 2CV6 -82
|
|
|
|
 |
Huikko
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 00:21 |
Viestit: 3199 Paikkakunta: Tampere
|
kaselin kirjoitti: TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO
Käviskö hauen tilalle joku kala? Saa siihen kalaakin laittaa. Nuorempana opin haukea syömään kun sitä sai aina ja helposti.
DS 9 E-Tense 4x4 360 Rivoli+ 2022, ZX Br -97 C5 Ber -17 C5 Ber -04 Xa V6 -98 C5 V6 -01 ZX Vlc -93 ZX -94 C5 Brk -02 C5 HDi -10 ZX -95 Cact -14 Xs VTS -00 ZX SP3 94 AX 10E -89 Xa Bk -96 BX -90 C5 -08 Xsa HDi -03 ZX Br -97
|
|
|
|
 |
kaseva
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 00:35 |
Viestit: 1878
|
HELPPO KYLMÄSAVULOHIPASTA
Kylmäsavulohta ~150-250g Purjo Tuorepastaa ~250g Ruokakerma 2dl Voita Mustapippuria Suolaa
1. Pilko purjo 2. Saksi lohi 3. Kuullota purjot pannulla voissa 4. Lisää lohet purjon kaveriksi, kypsennä lohi 5. Laita pasta pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen 6. Ruokakerma lohen ja purjojen sekaan 7. Valuta pasta ja suolaa lohi ja purjot 8. Kaikki sekaisin ja mustapippuria maun mukaan 9. Nam!
__________________________________________________________________ G11 730d xDrive -16 | V60 D3 Inscription -19 | 96 V4 1980 | Goldwing 1200 Interstate 1986
|
|
|
|
 |
2cvkimmo
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 01:15 |
Viestit: 3462 Paikkakunta: Vallis Gratiae
|
Burgundinpata
600 g naudanpaistia öljyä tai voita ½ pulloa nuorta punaviiniä ½ l lihalientä 100 g pekonia 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 2 laakerinlehteä 1 tl kuivattua timjamia suolaa, pippuria ½ prk tomaattimurskaa tai 2 rkl -pyreetä 1-2 tl sokeria kourallinen pikkusipuleita 2 porkkanaa 200 g tuoreita herkkusieniä voita ja vehnäjauhoja suurukseen
Kuutioi ensin naudanpaisti ja ruskista kuutiot hyvin joka puolelta öljyssä tai voissa. Siirrä (valurauta)pataan ja huuhtele pannu vesitilkalla, jonka lisäät lihoille. Kaada päälle puolisen pulloa punaviiniä ja lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät. Anna hautua hiljalleen.
Pilko pekoni ja sipulit, viipaloi valkosipulinkynnet, kuullota kevyesti ja lisää pataan. Jos kaipaat lisää kasviksia, viipaloi, kuullota ja lisää mukaan pari porkkanaa. Mausta laakerinlehdillä, suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Kun pata on hautunut puolisen tuntia, lisää tomaattimurska (tai pari rkl tomaattipyreetä) ja sokeri. Ruskista kevyesti pikkusipulit ja lisää pataan. Puolita ja ruskista herkkusienet ja lisää mukaan. Tee beurre manie (hiero yhteen yhtä suuri määrä pehmeää voita ja vehnäjauhoja) ja suurusta pataa sillä (n. 1,5 rkl). Anna nyt padan hautua hiljalleen niin kauan, että lihat ovat täysin mureita. Tarkista maku.
Tarjoa pata perinteisesti keitettyjen perunoitten tai muusin kera. Voit maustaa muusin maitotilkassa hetken haudutetulla valkosipulisilpulla. Juomana samaa punaviiniä, jota käytit ruokaan. Sen ei tarvitse olla kallista, mutta täyteläisyyttä saa jonkin verran olla. Jos haluat ruokaan belgialaista makua, korvaa viini maukkaalla oluella. Valitse matalasti humaloitu olut, esim. tumma lager tai belgialainen ale. Sama olut on tietenkin tällöin ruokajuomana.
2CV AZU '61 » 2CV6 '71 » Acadiane Mixta '81 Jousitus on täysin erillinen ja ainutlaatuisen pehmeä, tehden ajon yhtä miellyttäväksi kuin missä tahansa loistoluokan autossa. (2CV-esite,1956)
|
|
|
|
 |
Les Excentriques
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 02:11 |
Viestit: 1557 Paikkakunta: Tampere
|
Leipä
6 dl vettä 11 g kuivahiivaa (1 pussi) 2 tl suolaa 4 rkl siirappia 4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä 12 dl vehnäjauhoa 2 dl ruisjauhoa
Lämmitä vesi 41,5 asteeseen Anna jäähtyä 0,5 astetta Sekoita muut aineet veteen Anna taikinan kohota kipossa Lämmitä uuni 220 asteeseen Leivo kolme leipää Anna leipien kohota Paista leivät Ota leivät uunista, ennen kuin palovaroitin alkaa hälyttää
Valmistaminen ei edellytä erityisiä taitoja tai välineitä, mutta niiden täydellisesti puuttuessa valmistusprosessin voi kokonaan tai osittain ulkoistaa, lapsityövoimaakin on joskus käytetty. Ulkoistamisvaihtoehto kuitenkin saattaa edellyttää mahdollisuutta löytää nainen.
Liitteet: |

Leipä.jpg [ 92.34 KiB | Katsottu 17110 kertaa ]
|
Kommenttini sisältävät henkilökohtaisiin kokemuksiini ja yleiseen elämänkatsomukseeni perustuvaa tietoa, josta johtuen virheiden mahdollisuus ei ole poissuljettu, joskin kokonaisuuden huomioiden vähäinen.
|
|
|
|
 |
Lemon
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 09:15 |
Viestit: 3655
|
"Ulkoistamisvaihtoehto kuitenkin saattaa edellyttää mahdollisuutta löytää nainen." No höpöhöpö! Jopa mies pystyy tekemään jotain noin yksinkertaista kuin leipää! Luotan suomalaiseen mieheen, kai... 
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 09:55 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
Lemon kirjoitti: No höpöhöpö! Jopa mies pystyy tekemään jotain noin yksinkertaista kuin leipää! Luotan suomalaiseen mieheen, kai...  Joskus yläasteen kotitaloustunnilla yritettiin leipää tehdä. Jotenkin ei homma tuntunut sujuvan ja oireet olivat sellaiset, että päätin kysellä aineet sekoitelleelta kaverilta, paljonkos sitä suolaa tulikaan... no olivathan siellä desilitrat ja teelusikat sekaisin. Ei se aina välttämättä onnistu...
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
Lemon
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 10:05 |
Viestit: 3655
|
En luota sittenkään... 
|
|
|
|
 |
Tulsku
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 12:39 |
Viestit: 1589 Paikkakunta: Lappeenranta
|
laakeri kirjoitti: ...päätin kysellä aineet sekoitelleelta kaverilta, paljonkos sitä suolaa tulikaan... no olivathan siellä desilitrat ja teelusikat sekaisin. Mutta ei tullut mautonta leipää? 
C6 3.0 HDi ('09), C5 2.0 HDi Break ('05), CX 20 Pallas ('83)
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 12:57 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
Tulsku kirjoitti: Mutta ei tullut mautonta leipää?  Ei siitä leipää oikein aikaiseksi saatu... se suolamäärä haittasi kovasti jo valmistusproseduurin aikana.
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
^KARI^
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 13:24 |
|
laakeri kirjoitti: ... se suolamäärä haittasi kovasti jo valmistusproseduurin aikana. Siellä Karjalassa olikin joku projekti kansanterveyden kohentamiseksi, tulikos se tämän johdosta? Liiallinen suolan käyttöhän oli ongelma.
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 13:29 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
^KARI^ kirjoitti: Siellä Karjalassa olikin joku projekti kansanterveyden kohentamiseksi, tulikos se tämän johdosta? Liiallinen suolan käyttöhän oli ongelma. Tämä leivänvalmistus tapahtui kylläkin Haminassa. 
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
2cvkimmo
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 13:43 |
Viestit: 3462 Paikkakunta: Vallis Gratiae
|
...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ? 
2CV AZU '61 » 2CV6 '71 » Acadiane Mixta '81 Jousitus on täysin erillinen ja ainutlaatuisen pehmeä, tehden ajon yhtä miellyttäväksi kuin missä tahansa loistoluokan autossa. (2CV-esite,1956)
|
|
|
|
 |
Tulsku
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 13:48 |
Viestit: 1589 Paikkakunta: Lappeenranta
|
2cvkimmo kirjoitti: ...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ?  Ei, olen yrittänyt pitää ne Mielestä pois.
C6 3.0 HDi ('09), C5 2.0 HDi Break ('05), CX 20 Pallas ('83)
|
|
|
|
 |
Lemon
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 14:03 |
Viestit: 3655
|
Kimmo, toi on ihan ot!  Juu ehkä tämäkin vähän, kyllä tän saa poistaa. 
|
|
|
|
 |
Teme
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 14:05 |
Viestit: 431 Paikkakunta: Eurajoki
|
http://www.herrankukkaro.fi/fi/herrankukkaroTilatkaa tuolta perjantairesepti. Saatte kerran viikossa reseptin pienen tarinan kera. Ja arkistosta voi bongata helmiä.
Se että minä olen väärässä ei tarkoita että sinä olisit oikeassa.
|
|
|
|
 |
Teuski
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 14:11 |
Viestit: 7762 Paikkakunta: Eurajoki
|
Mä kokkaan aina perstuntumalta joten reseptitkin on sen mukaisia: Peuran paisti sopiviksi paloiksi, marinoidaan Sinebrychoffin Portterissa eli lihat ja olut pussiin ja vuorokaudeksi jääkaappiin. Lihat pataan, perään portteria, kermaa ja mustapekka-juustoa. Lisäksi porkkanaa, laakerinlehtiä, sipulia ym. mitä mieleen juolahtaa. Riittävän pitkäksi aikaa uuniin, nautitaan perunamuusin kanssa. 
-=Citroën - Yhtä mukava kuin hyvä nojatuoli. Mutta parempi ajaa.=- -=C-Crosser 2.2HDi '07|C4 Cactus BlueHDi100 ETG '16=-
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 17:45 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
rmattila kirjoitti: http://www.rmattila.com/images/kulinaria/turbomakkara/ Tuota herkkua on kuulemma jonkin verran valmistettu Sisu XA-180:ssä. Siinähän solmu on sopivasti konehuoneen sillä sivustalla, joka on käytävän puolella. Ei muuta kuin huoltoluukun kallistaa auki ja asettaa elintarvikkeen kypsymään. Edit: löytyi kuvakin niille, jotka eivät ole XA-180:iä sisältä nähneet. Tuosta takatilasta johtajan paikalle menevän käytävän vierestä löytyy siis. 
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
jaakkovaakko
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 19:45 |
Viestit: 680
|
kaselin kirjoitti: TOMAATTINEN HAUKI-KATKARAPUKEITTO
Käviskö hauen tilalle joku kala? Hauestakin saa hyvää. Ellei tykkää, voi käyttää vaikka sikalaa 
Liitteet: |

sikala.jpg [ 43.2 KiB | Katsottu 16893 kertaa ]
|
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 20:04 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
2cvkimmo kirjoitti: ...mutta yhtään reseptiä ei tullut mieleen (Lemon, laakeri, ^KARI^ ja Tulsku) ?  On, mutta kesti hetki kaivella esille. Oikeastaan ruoanlaittohan tapahtuu parhaimmillaan niin, että sovelletaan löytyvistä elintarvikkeista jotain. Ei suotta kannata reseptejä noudatella turhan tarkasti. Mutta viime kesänä tulin kirjoittaneeksi ihan muistiin tämmöisen herkkusienten grillailuohjeen, moista tehtyäni - tarvittavat ainesosat voi poimia valmistusohjeesta: - irrotetaan varret herkkusienistä
- pilkotaan varret pieniksi palasiksi (varsia jää yli)
- pilkotaan samankokoisia paprikanpalasia
- pilkotaan muutamia hunajavalkosipulikynsiä mukaan
- sekoitetaan pilkottu tavara, heitetään sekaan reilu köntti sinihomejuustoa ja nokare mustaa pekkaa
- söössätään pilkottuja ja sekoitettuja aineksia hieman tehosekoittimessa
- täytetään varrettomat sienet söössillä
- grillataan
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
Teme
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 21:41 |
Viestit: 431 Paikkakunta: Eurajoki
|
|
|
|
 |
sahtivaari
|
Viestin otsikko: Re: Reseptiketju Lähetetty: 26.02.2013 23:22 |
Viestit: 941 Paikkakunta: vihti
|
Lämmitä pönttöuuni. Tietenkin liha pitää aiemmin maustaa. Pellit kiinni, ja liha astiassa uniin. Illalla kun laitat, niin aamulla hampaatonkin pystyy tätä lihaa syömään. Elä kuvittele, että saat saman tuloksen sähköuunissa, vaikka paistat viikon matalalla lämmöllä. 
|
|
|
|
 |
|
|