|
Kirjoittaja |
Viesti |
sahtivaari
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 27.09.2011 20:56 |
Viestit: 941 Paikkakunta: vihti
|
Kotimaisia muikkuja juuri savustin. Ei oo mikään roskakala. Nyt tulee turpaan, mutta silakka on juuri se. Syöhän sitäkin, eikä sitäkään mielipidettä niin vakavasti pidä ottaa. 
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 27.09.2011 21:13 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
sahtivaari kirjoitti: Kotimaisia muikkuja juuri savustin. Ei oo mikään roskakala. Muikku on kyllä siitä erikoinen kala, että se maistuu hyvältä miten vaan laitettuna. Edes savulla sitä ei saa pilattua, kuten muut kalat. Kukossa se on silti parhaimmillaan 
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
kokemjne
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 27.09.2011 21:17 |
Viestit: 4696 Paikkakunta: 05460 Hyvinkää
|
vaari. nytkö vasta ilmoitit ! muikut menee jujuvasti minultakin ....tönkkösuolattuna neulamuikkuna uusien perunoitten kanssa voilla lisättynä. tosin tänävuonna ei enää noilla pääse herkuttelemaan , onneksi sentään paistettuja muikkuja löytyy.
|
|
|
|
 |
Cikatti
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 27.09.2011 23:30 |
Viestit: 5854 Paikkakunta: Tuusula
|
Ruokin kahta ala-asteikäistä pimua ja joskus itseäni siinä sivussa.
Kyllä kaikki tulee itse valmistettua, ei missään nimessä einestä ja onneksi likatkin saa hepulin jos einestä näkevät. Tai no, ei se eines uppoa, mihinkään paitti roskiin. Yks maukkaimpia juttuja on tässä, kannattaa kokeilla sillä olin aivan haavia auki kun neiti 7 v veti lautasen tyhjäksi.
Näitä kaikkia voi laittaa kasvissosekeittoon yksin, kaksin tai perunan kanssa: • porkkanaa • lanttua • punajuurta • parsaa • kukkakaalia • kesäkurpitsaa • palsternakkaa
kermaa / ruokakermaa / tuorejuustoa sipuli 4 kynttä valkosipulia tuoretta inkivääriä, jos haluaa
suolaa jotain näistä: mustapippuria yrttejä (basilka, Provancen yritit tai rakuuna) curry
Ohje:
Pilko sipuli purista tai pilko valkosipuli raasta n. 1-2 cm x 1-2 cm pala inkivääriä kuumenna ruokaöljyä kuullota sipulit (ja inkivääri) öljyssä lisää mausteet (ei yrttejä) lisää vesi lisää pilkotut ainekset, niin että vesi peittää ne lisää yrtit keitä noin 20 minuuttia soseuta sauvasuristimella lisää kerma / tuorejuusto /ruokakerma
Thyning osuus : • porkkana + peruna + punainen linssi + curry + inkivääri • punajuuri + peruna + vuohenjuusto + rosmariini • tomaattimurska + lanttu + porkkana + palsternakka + yrtit • kukkakaali + peruna + vanilija + chili
päälle voi ripotella esim. • paistettuja pekonimuruja • paahdettuja auringonkukan tai pinjansiemeniä • paahdettuja ruisleipäkuutioita • raejuustoa • juustoraastetta
Honda Valkyrie F6C, Plymouth Fury Custom Suburban ja Pontiac Firebird Trans Am.
|
|
|
|
 |
^KARI^
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 27.09.2011 23:43 |
|
sahtivaari kirjoitti: Kotimaisia muikkuja juuri savustin. Ei oo mikään roskakala. Nyt tulee turpaan, mutta silakka on juuri se. Ei kai tässä nyt sentään noin rajusti suhtauduta mielipiteeseen ruoasta. Itse pidän silakkaa yhtenä parhaista kaloista. Ja sehän on. Olisiko vähän alueellista tuo makutottumus? Hyviä muikutkin on, mutta niin pieniä ettei niiden kanssa jaksa näprätä, kalakukkoon ne sopivat ihan hyvin.
|
|
|
|
 |
ealab
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 28.09.2011 07:55 |
Viestit: 4467 Paikkakunta: Paimio
|
Varsinaista näpräämistä muikkujen suomustus  Voin kera, isossa "vokkipannussa" paistettuja muikkuja kyllä silloin, tällöin, on nautittu. Mistä saa tehtyä parasta silakkalaatikkoa (piikkilankaestettä), jos ei silakasta? Hyväpä on kysymys!
|
|
|
|
 |
^KARI^
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 28.09.2011 08:30 |
|
Niinpä, tai suutarinlohta, rapusilakoita...puhumattakaan silakkapihveistä. Melko pieniä tulisi muikuista nekin  Mutta pahalta näyttää noiden kalastuskiintiöiden kanssa pelleily, kuten MOT pari päivää sitten kertoi. http://areena.yle.fi/video/1317059614660
|
|
|
|
 |
sitikkaporo
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 28.09.2011 09:19 |
Viestit: 1114
|
Muikku- tahi ahvenkukko menettelee, mutta kotona opin pitämään eniten äipän lanttukukosta. Enkä ole yhtä hyvää kukkoa muualta saanut. Nyttemmin rojektina opetella itse tuon lanttukukon teko..
C4 e-HDi 115 Premium ETG6 -15, Dyane -68 (ikurojekti), Mitsu Outlander PHEV 2016
|
|
|
|
 |
PetteriP
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 29.09.2011 20:37 |
Viestit: 105 Paikkakunta: Espoo
|
Muikku- tai ahvenkukko on minulle oikeat. Vaimolle taas pitää olla pottukukko. Kainuulaisena hänellä muutenkin on kukot hieman hakusessa, kun yleensä ne eivät ole päältä kiinni. Sanoo niitä avokukoksi, mutta piirakoitahan nuo aukinaiset ovat.
Tällä hetkellä citikaton
|
|
|
|
 |
Putkimies22
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 30.09.2011 22:54 |
Viestit: 3537 Paikkakunta: Espoo
|
Volvo V70 D4 -15 A Citroen Xantia Berline 1,8-16V -95 Citroen Xantia Berline 1,8-16V -97 (purkuun) Citroen Xantia Berline 1,8-16V -00 Peugeot 406 Coupe V6 Aut -99
|
|
|
|
 |
Jehudi
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 05.10.2011 14:46 |
Viestit: 317
|
Itse tehtynä niin alusta kuin vain mahdollista. En harrasta mitää einespullaa, missä on enemän säilöntä- ja muita aineita, kun syötävää. Omasta pellosta mahdollisimman paljon. Harmittaa, kun ei ole enää omaa karjaa, mistä ottaa pakastimen täytettä. Nykyään on vaikeeta löytää lisäaineettomana yhtikäs mitään.
"Normaalia, mutta ei tämän ikäiselle..." Onko millään enää mitään väliä?
|
|
|
|
 |
jjsalo
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 05.10.2011 21:13 |
Viestit: 96 Paikkakunta: Savonlinna/Heinola
|
Ostin keväällä Lidlistä!?! Lapin puikulaperunoita ja hyviä olivat, mutta pussillinen unohtui jääkaapin lokeroon ja iti. Kun ei niitä viitsinyt enää syödäkään polkaisin toukokuun loppupuolella itäneet perunat kasvimaalle riveihin ja unohdin ne sinne. Heinäkuussa kun ne alkoivat kukkia potut muistuivat mieleen. Nostin muutamia varsia ja sieltähän lötyi peukalon kokoista pottua ainakin viisi vartta kohti. Olivat hyviä. Sanoisin että aika lähelle maailman parhaita, eivätkä tarvinneet kuin voita mausteeksi. Ei lannoitteita tai muita myrkkyjä.
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 08:07 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
Täytyypä kyllä mainita noista eineksistä, että kyllä nekin silloin tällöin menevät. Kun töistä tulee illalla kahdeksan ja yhdeksän välillä, on käymässä tekemään muutaman tunnin koulutehtäviä ja aamulla heräämässä viimeistään kuuden aikaan taas töihin, niin ei siihen iltaruoanlaittoon jaksa välttämättä kauheasti panostaa, vaan tulee haettua kaupasta matkalla jotain mahdollisimman helppoa ja nopeaa vaan, mausta välittämättä.
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
Putkimies22
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 09:00 |
Viestit: 3537 Paikkakunta: Espoo
|
laakeri kirjoitti: Täytyypä kyllä mainita noista eineksistä, että kyllä nekin silloin tällöin menevät. Kun töistä tulee illalla kahdeksan ja yhdeksän välillä, on käymässä tekemään muutaman tunnin koulutehtäviä ja aamulla heräämässä viimeistään kuuden aikaan taas töihin, niin ei siihen iltaruoanlaittoon jaksa välttämättä kauheasti panostaa, vaan tulee haettua kaupasta matkalla jotain mahdollisimman helppoa ja nopeaa vaan, mausta välittämättä. Tuohon tarpeeseen voi tehdä hyvistä aineksista jättivoileivän tai pari 
Volvo V70 D4 -15 A Citroen Xantia Berline 1,8-16V -95 Citroen Xantia Berline 1,8-16V -97 (purkuun) Citroen Xantia Berline 1,8-16V -00 Peugeot 406 Coupe V6 Aut -99
|
|
|
|
 |
Lemon
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 12:06 |
Viestit: 3655
|
Tämä työpäivä jaksetaan kantarellikuppikeiton, lasten hedelmäsosepurkillisen ja päärynän voimin, jääkapissa ku ei tällä kertaa ollut mitään eilisiä jämiä mukaan otettavaksi. Käykös patonkikansa yleensä syömässä jossain työpäivän aikana vai oletteko omien eväiden varassa? Mulla on tapana ottaa mukaan kotona edellisenä päivänä ollutta ruokaa, jos sitä on jäänyt, ja lämmittää täällä mikrossa.
|
|
|
|
 |
heh heh©
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 12:25 |
Viestit: 153
|
Tässä se on, vesi tulee kielelle! 
|
|
|
|
 |
Lemon
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 12:28 |
Viestit: 3655
|
heh heh© kirjoitti: Tässä se on, vesi tulee kielelle! Katoin ensin, että etiketissä lukee Rutinoff 
|
|
|
|
 |
psjääkäri
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 15:35 |
Viestit: 295
|
Kesä mennyt on, mutta kesän herkut mielessä. Uudet potut. Savustettu siika ja suola siika, paistetu silakat (pikkusilakat), savustettu lohi, siika- ja lohikeitto, hylkeenliha, ja näin syksyn tullen nahkiaiset. Niin ja kaikki tämä huuhdotaan jaloviinalla ja oluella, kotimaisella keskioluella. Kyllä nyt kelpaa ankeuttaa makuhermonsa ja syödä saarioisten äitien ja hookoon tätien herkkuja. Ihan kuin vieraissa kävis.
|
|
|
|
 |
sahtivaari
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 16:05 |
Viestit: 941 Paikkakunta: vihti
|
Lämmitin pönttöuunin ja sinne lämpimään possunlihaa hautumaan omilla mausteilla ja kermalla. On huomenna takuumureaa ja maukasta. 
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 17:18 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
Putkimies22 kirjoitti: Tuohon tarpeeseen voi tehdä hyvistä aineksista jättivoileivän tai pari  No toki (kunhan se voi jätetään siitä pois), sitten tosin tarvitaan se ehkä kuusi viipaletta leipää, että saa nälän hetkeksi karkotettua. 
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
kokemjne
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 17:43 |
Viestit: 4696 Paikkakunta: 05460 Hyvinkää
|
kannatetaan herra jääkäri 
|
|
|
|
 |
laakeri
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 06.10.2011 19:26 |
Viestit: 7490 Paikkakunta: Taipalsaari
|
psjääkäri kirjoitti: Savustettu siika psjääkäri kirjoitti: savustettu lohi Sitä minä olen kovasti ihmetellyt vuosikaudet, että miksi hyvät kalat pitää pilata savustamalla ne maultaan karmeiksi, ovatko ne jotenkin terveellisempiä siten kenties?  - terv. kaiken terveysruoan välttelijä - vain maulla on väliä
VW Passat B7
|
|
|
|
 |
psjääkäri
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 07.10.2011 15:35 |
Viestit: 295
|
Laakeri ihmetteli, miksi pilata savustamalla kalat. Makuasioita, jotkut tykkää savusaunastakin. Minä myös.
|
|
|
|
 |
xanpoke
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 07.10.2011 16:35 |
Viestit: 509 Paikkakunta: NAKKILA
|
Helppo huikopala: 3 isohkoa perunaa, 10 suolasilakkaa/ nuppi. Lisäksi kunnon kimpale voita sekä kuutioitua sipulia runsaasti.
Suolasilakat perataan ja liotetaan 2 tuntia välillä vettä vaihtaen. Perunat pestään ja katkaistaan keskeltä (ei kuorita).
Perunoiden annetaan kiehua 15 min. ja lisätään silakat perunoiden päälle. Annetaan kiehua hiljalleen vielä 10 min. ja kaadetaan keitinvesi pois. Voi-sipulisoosi kruunaa aterian. Onnistuu varmaan sama muikuista tehtynä. Ps. Saattaa hiukan janottaa.
|
|
|
|
 |
kokemjne
|
Viestin otsikko: Re: Ruokaruodintaa Lähetetty: 07.10.2011 17:00 |
Viestit: 4696 Paikkakunta: 05460 Hyvinkää
|
hienoa " poke " ja eihän se haittaa jos pikkusen janottaakin.................. 
|
|
|
|
 |
|
|