laakeri kirjoitti:
sahtivaari kirjoitti:
Kotimaisia muikkuja juuri savustin.
Ei oo mikään roskakala.
Muikku on kyllä siitä erikoinen kala, että se maistuu hyvältä miten vaan laitettuna. Edes savulla sitä ei saa pilattua, kuten muut kalat. Kukossa se on silti parhaimmillaan

Kalakukosta puheenollen, se on parhaimpia herkkuja kun se on oikein tehty. Vaikka helsinkiläinen olenkin niin aikoinaan työreissulla tykästyin muikkukukkoon, ja lähivuosina olen opetellut sen tekoa, tosin hieman "fiksattuna". Emäntä , enkä itsekään tykkää jos muikun selkärangat rutisee ja paukkuu hampaitten välissä, ehkä liian vähän uunissa olleena.
Olenkin suorittanut kukko-operaation valmistelun perkaamalla muikut, ja repimällä selkärangat pois.
Työläs homma mutta kannattavaa jos ajattelee lopputulosta.
Kaksi viimeistä kertaa olen tehnyt kukon silakkafileestä ja väitän ettei sitä erota muikkukukosta kukaan muu kuin "vääräleuka savolainen" joka ihmettelee rutinan puuttumista hampaissa.
Parasta mitä löytyy, on se kun aamulla leikkaa kunnon viipaleen jääkaapissa kylmenneestä kukosta, oli se sitten muikku tai silakkakukko.
Jää hanna partasen kukot toiseksi stadilaiselle fisu-kingille.
Kokeilkaa kun ette kuitenkaan muuten usko. Ps. Ohjeet saa yleisön pyynnöstä.